A paksiak túrával készülnek a Tourra!

A Magyar Kerékpárosklub Paks–Szekszárd Területi Szervezete szervezésében kerül sor június 18-án vasárnap a Tour de Hongrie-t és a kerékpározást népszerűsítő eseményre, a Paksi Tourára. A 21,5 kilométeres túra a verseny nyomvonalán halad.

Paksról startol majd 2017. június 30-án a Tour de Hongrie kerékpáros verseny Ceglédig tartó 178 kilométeres etapja. A 3. szakasz egyik hivatalos felvezető eseményeként kerül sorra Paksi Toura néven a Paks–Dunaföldvár szakasz megtétele. Dunaföldváron jelölték ki a szervezők az első gyorsasági részhajrát, ezért a jelentkezők ide tekerhetnek el a Tour hivatalos útvonalán haladva. Ez egyben a szervezet első kerékpáros túrája is, amelyre a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak!

Időpont: 2017. június 18., vasárnap, 10 óra (gyülekező 9:30-tól)
Helyszín: Csengey Dénes Kulturális Központ parkolója (Paks, Gagarin utca)
Útvonal: Gagarin utca–Kishegyi út–Újtemplom utca–Tolnai út– Dózsa György út–Deák utca–6-os út a madocsai bejáróig–Madocsa–Bölcske–Dunaföldvár, körforgó.

Az esemény biztosításában a rendőrség közreműködik: a művelődési központtól a madocsai leágazóig rendőrautó vezeti fel és kíséri a csoportot.

A csoporthoz menet közben az Erzsébet Nagy Szállodánál, a dunakömlődi benzinkútnál, Madocsán és Bölcskén is lehet csatlakozni.

A rendezvényen mindenki saját felelősségére vehet részt. A résztvevőknek a közúti szabályokat be kell tartani. A program Dunaföldváron ér véget, a visszaútról mindenkinek egyénileg kell gondoskodni, javasolt a Duna-töltés használata.