Az M4 sportcsatorna vendégei voltunk!

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervező szerint „ijesztően” közel van már a magyar kerékpáros körverseny rajtja, amelyre június végén, Szombathelyen kerül sor.

A barcelonai olimpikon a Sportreggeli csütörtöki adásában elmondta, egyre komolyabb elismertségre tesz szert a kerékpáros mezőnyön belül a 92 éves múltra visszatekintő verseny, amelyre nagyon erős mezőnyt várnak a szervezők.

screenshotA képre kattintva nézd meg az interjút!

A 38. alkalommal megrendezésre kerülő Tour de Hongrie június 27-én, Szombathelyen rajtol egy 1 km-es prológgal, amely remek alkalmat nyújt a múlt héten még pályakerékpáros-világbajnokságon szereplő Szalontay Sándor számára, hiszen tavaly is ő nyerte a nyitónapot.

Szalontay mellett a luxemburgi csapatban tekerő, és a pályakerékpáros-vb pontversenyében 9. helyet szerző Lovassy Krisztián lehet a legjobb magyar.

A hatnapos verseny távja összesen 750 km, és a mezőny gyakorlatilag átszeli az országot, a királyszakasz pedig a Karcag és Miskolc közötti etap lesz. A főszervező azt is hozzátette, sok nézőt várnak az utak mellé, sőt, a nyugat-magyarországi szakaszokra még Ausztriából is érkeznek szurkolók.