Cegléd köszöntője

takats_laszlo

Városunk 2016-ban került be első ízben a Tour de Hongrie programjába, míg ez évben célállomás lesz Cegléd. Szimbolikusnak is nevezhetjük ezt a fejlődést, hiszen az itt élők, az idegenforgalomban és kulturális életben tevékenykedők, a helyi vállalkozások, a városi önkormányzat sokat áldoz azért, hogy Cegléd kulturális, gasztronómiai célállomása legyen a hazai és határon túli utazóknak is.

Az Alföld kapujaként is emlegetett Cegléd büszke történelmi hagyományaira, épített környezetére, megújuló köztereire az egyre szélesebb körben ismert és elismert városi rendezvényeire. Hisszük, hogy Kossuth városában nemcsak néhány órára érdemes megállni, hiszen egyre színesedő, de hagyományait őrző program- és gasztronómiai kínálattal, érdekes látnivalókkal várjuk az utazókat az év minden szakában.

07_Cegléd logo_fekvo_evszammal_zold_2017A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie nemzetközi mezőnyét vendégül látni megtiszteltetés. Megtiszteltetés, mert ismerjük a verseny hagyományait és mert tudjuk, mekkora verseny előzte meg a versenyt, hiszen több település pályázott rajt-, illetve célhelyszínnek, mint ahány helyre eljuthat a patinás viadal mezőnye. Talán a körverseny szervezői is érzékelték városunk értékeit, észrevették Cegléd „kacsintását” a nagyvilág felé, és osztják gondolatunkat, hogy a 38 alkalommal megrendezett verseny és városunk értékei egymást erősítve, méltóképpen szolgálják a sportembereket, a sportág szerelmeseit, szurkolóit, a verseny látogatóit.

Mi, a városban élő ceglédiek bizton állítjuk, és hirdetjük, városunk „Több, mint gondolnád”, s mindig megnyugvással tölt el bennünket, ha vendégeink megerősítenek ebben minket. Reméljük sok elégedett vendéget fogadhatunk június 30-án is Cegléden, a legnagyobb magyar körverseny idején.

A Tour de Hongrie mezőnyét a tavalyi esztendő remek élményével és szeretettel várjuk vissza Ceglédre!

Takáts László
Cegléd polgármestere