Cegléden is bemutatkozott az idei Tour de Hongrie!

Május 25-én Cegléden mutatkozott be a Tour de Hongrie, Takáts László polgármester és Eisenkrammer Károly, a Magyar Körverseny főszervezője mutatta be, hogyan várja Kossuth városa a nagy nemzetközi eseményt.

IMG_8482

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie harmadik szakaszának befutója – a rangos viadal több mint kilenc évtizedes történetében először – Cegléden lesz! Június 30-án Paksról indul majd el a mezőny, s a karaván Ceglédre érve látványos körpályán (amelyen 2016-ban útnak indult a Magyar Körverseny egyik szakasza) többször áthaladva ér célba. Az esemény kapcsán tartottak május 25-én Cegléden sajtótájékoztatót, amelyen Takáts László, Cegléd polgármestere üdvözölte a rendezvényt.

Ceglédnek már 2015-ben is volt kötődése a Magyar Kerékpáros Körversenyhez, hiszen az esemény minden egyes állomásán a ceglédi Hegeshow szórakoztatta a nagyérdeműt. Hegedűs László (vagy ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege) az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. 2016-ban aztán rajt helyszíne volt Cegléd, ahol látványos kerékpáros programok várták a publikumot. A harmadik szakasz rajtja után még az Alföld kapujának városában tett meg egy kört a mezőny, s a Cegléd város díjáért kiírt gyorsasági részhajrát a siófoki szakaszgyőztes, a marokkói Galdoune húzta be. 2017-ben még magasabb szintre lép Cegléd a Tour de Hongrie programjában, hiszen befutónak ad majd otthont. A tervek szerint egy – a tavalyihoz hasonló – körpályán tesz meg a mezőny néhány kört a célbaérkezés előtt, így még látványosabb versenyt láthatnak az érdeklődők.

Természetesen nem maradhatnak majd el a kísérőrendezvények sem, a Tour de Hongrie pályáját gyerekverseny és túra keretében az érdeklődők is kipróbálhatják, de sok más játékkal, érdekességgel, látnivalóval is várják majd a nézőket, szurkolókat 2017. június 30-én délután Cegléden: lesznek gyerekversenyek, kerékpáros ügyességi próbák, lesz látványos kerékpáros bemutató, ezúttal is kipróbálható a BringaPárbaj impozáns terepasztala, a család minden tagját várja a BringaAkadémia, egyedi emlékhez segít a Tour de Hongrie Selfie-pont, de a Magyar Körverseny relikviáit is megvásárolhatják a verseny hivatalos shopjában. No és a Hegeshow sem maradhat el…

„Szeld át két keréken hazánkat!” címmel rajzpályázatot írtak ki! A főnyeremény egy kerékpár! A Tour de Hongrie szervezőbizottsága és az Örökös Ökoiskola címet viselő ceglédi Várkonyi István Általános Iskolával együttműködve meghirdeti a „Szeld át két keréken hazánkat!” című rajzpályázatot Magyarország valamennyi óvodájának, általános- és középfokú oktatási intézményeinek gyermekei számára. A felmenő rendszerű pályázatra az óvodások, az iskolások 6–10 éves, a 11–14 éves, valamint a 15–18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat.

ttt

A pályázat célja, hogy az óvodások és iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül bemutassák a kerékpárverseny és a biciklizés adta örömöket, élményeket; központi motívumként bemutassák hazánk természeti és épített környezetét, a mozgás élvezetét. Üzenete az, hogy a résztvevők egészségesebbek legyenek, szeressék és óvják a természetet. A rajzpályázat részletei: KLIKK IDE!