Dr. Bátorfi-Agria KTK: újra a sárga trikóért!

Több mint egy évtizedet, egészen pontosan 3978 napot vártunk arra, hogy ismét magyar vállakon feszüljön a Tour de Hongrie sárga trikója. A tavalyi szombathelyi prológot a leggyorsabb magyar kerékpáros, Szalontay Sándor esélyeshez méltó teljesítménnyel megnyerte, így ő viselhette a nemes ruhadarabot. A remek sprinter csapata az idén is a sárga trikó megszerzéséért indul harcba.

A Dr. Bátorfi-Agria KTK hat esztendeje alakult Egerben, országúti kerékpáros és triatlon klubként. A csapat főszponzora a névadó Dr. Bátorfi Béla és a Bátorfi fogászat, valamint a Business Consulting Services tanácsadó cég, a Metalcom Group és a Magnetbank. A csapat kerékpár szállítója a Nella, versenyzői TREK Emonda bringákkal tekernek, Shimano Dura Ace és Ultegra szetteket, Bontrager kerekeket és sisakot használnak, 100% szemüvegeket viselnek (Peter Sagan is ezt a szemüveget hordja).

A Dr. Bátorfi-Agria KTK sportolói az elmúlt években jó néhány országos bajnoki címet szereztek, különösen Fejes Gábor és Kenyó Anita remekelt.

A klub 2017-ben érte el eddigi legnagyobb létszámát: 22 fős elit keretből válogatták ki a Tour de Hongrie-n induló keretüket, amelynek tagja lesz Fejes Gábor, Szalontay Sándor, Pályi Csaba, Szeghalmi Bálint, Holló Botond és Ruttkay Zoltán.

„Sanyitól a prológon ismét győzelmet és sárga trikót várunk, az erős Fejes-Holló-Pályi trió tagjai közül kerülhetnek ki a kulcsembereink, Szega a Pro Tour-sorozatban is szerzett rutinjával segítheti a csapatot, Zoli pedig U23-asként a friss erőt képviseli – vázolta a várakozásokat Dr. Bátorfi Béla, a csapat vezetője. – Célunk, hogy a legjobb magyar csapatként zárjuk a versenyt. Ebben segíthet, hogy tavasszal Horvátországban edzőtáboroztunk, s az idén először lehetőségünk nyílt több rangos nemzetközi UCI-versenyen is gyarapítani a versenykilométereink számát.”

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

A Tour de Hongrie induló csapatai:
Tour de Hongrie: eljön Bulgária kontinentális csapata!

A súlyos baleset után az idén érkezhet a Dimension Data for Qhubeka!
Újra eljön a 2016-os budapesti befutó győztes csapata
A norvég-magyar barátság jegyében: a FixIt.no visszatér!

Jön a magyaros luxemburgi csapat!
Kolss: az ukránok az első helyért jönnek
Erős székely csapat a Magyar körversenyen!
A Delio Gallina Colosio tavaly már odacsapott
A háromszoros világbajnok csapata Magyarországra jön
Újra ausztrál csapat a Tour de Hongrie mezőnyében

Jön Peter Sagan egykori csapata!
Jön a segítség, indul a Bike Aid!

Szerbia válogatottja a Tour de Hongrie mezőnyében
Minden kerékpáros rajongó szíve megdobban: jön az Astana!
Magyarország szerencsét hoz a cseh csapatnak
UHC: nagypályások az Államokból!
Tipográfia-DeGaVi: fiatalok, boldogok!
Kontent-DKSI: Benne van a bravúr!