Európai Hulladékcsökkentési Hét: a Tour de Hongrie is csatlakozott!

ewwr_logo_2016Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre minden év november utolsó hetében kerül sor, lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Az idén a Tour de Hongrie szervező csapata, a Vuelta Kft. is csatlakozott a kedeményezéshez: valamennyi rendezvényünkön igyekszünk – nem csak az Európai Hulladékcsökkentési Héten – kevesebb papírt felhasználni, és mi is válogatósak vagyunk, már ami a hulladék szelektálását illeti!

dsc_6011

A különböző akcióötletek megvalósítását a programban részt vevő országok mindegyikében egy, a hulladékok keletkezésének megelőzését segítő szervezet koordinálja, Magyarországon az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) látja el a nemzeti koordinátori feladatot.

dsc_6022

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét térhódítása Európában

2009-ben indult útjára a kezdeményezés, amely a negyedik alkalommal, 2012-ben ért el igazán kiugró eredményt. Abban az évben az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden tekintetben rekordévnek számított: november 17-25. között több akcióval, jóval több résztvevő csatlakozott a kezdeményezéshez, mint a korábbi években. 2012-ben 27 országban 10 793 akció valósult meg. Azóta ezek az akciószámok tovább növekedtek. 2013-ban a számuk már meghaladta a 12000-et.

szelektiv