Gyorsaságát csillogtatta a Tour sárga trikósa

Május 10-én Szombathelyen megmutatta gyorsaságát a Tour de Hongrie tavalyi sárga trikósa, Szalontay Sándor, aki múlt szombaton egy szerencsétlen baleset miatt nem mérhette össze erejét Karcag legjobb lovasával.

A Tour de Hongrie szervezői az esemény rajt- és célállomásain tartanak népszerűsítő eseményeket ezekben a napokban. Május 10-én Szombathelyen jártak, ahol a leggyorsabb magyar kerékpáros, Szalontay Sándor tesztelte a június 27-i prológ pályáját. A nyilvános teszten bárki összemérhette felkészültségét a magyar csúcstartóval, s ami azt illeti, a legjobbak nem is maradtak el sokkal tőle, Szalontay 27.63-as időeredményét Szabó Norbert (28.03) és Prájczer Péter (29.55) is megközelítette. A leggyorsabb hölgy ezen a napon Fekete Patrícia (37.54) volt.

Május 27-én a karcagi gyereknap vendége volt a Tour de Hongrie stábja, s a tervek szerint a program látványos eseménye lett volna, hogy Szalontay Sándor versenyre kel Karcag leggyorsabb lovasával. A különleges csata végül egy szerencsétlen baleset miatt elmaradt. A Bátorfi-Agria KTK sprintere szerencsére nem szenvedett komolyabb sérüléseket, de a versenyről le kellett mondania. A tervek szerint egy később időpontban még sor kerül a karcagi kerékpáros-lovas gyorsasági versenyre.

20170527_PEL_5703

A karcagi eseményen részt vett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (aki két évtizeden át volt a város polgármestere) és Dobos László polgármester is. A Tour de Hongrie csapata ügyességi kerékpáros pályával és bringapárbajjal szórakoztatta a kicsiket, s emellett természetesen szó esett arról is, milyen kísérőesemények várják majd július elsején Karcagon a Tour de Hongrie versenyére látogatókat.