Keszthely köszöntője

ruzsicsEgy város, ahol jó lenni!

A Balaton fővárosa immár kilencedik alkalommal köszönti nagy szeretettel a Tour de Hongrie versenyzőit és a szurkolókat! Az idei évben 770 éves évfordulóját ünneplő településünk az első szakasz rajthelyszíneként ad otthont a 2017-es versenynek.Keszthely logo_fekvo_evszammal_zold_2017

A város és közvetlen szomszédságának természeti adottságai a Balaton partján fellelhető történelmi emlékekben, és kulturális hagyományokban leggazdagabb településként ma is turisztikai, és szellemi központ. A patinás városkép, a különböző korok történelmi örökségének találkozása, a Balaton egyetlen korhűen felújított szigetfürdője sajátos hangulatot kölcsönöz Keszthelynek.

A város központjában lévő sétálóutcán hangulatos éttermek, kávézók várják a vendégeket. Az ország legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya a Festetics-kastély, különleges parkjával, a gótikus plébániatemplom a város főterén, vagy a tó történetét bemutató Balatoni Múzeum jól mutatja a város kitüntetett szerepét a Balaton partján.

Keszthely nagy múltú iskolaváros és a környék kulturális központja, ennek köszönhetően régi hagyományai, és visszatérő rendezvényei miatt méltán nevezik a Balaton Fővárosának.

Ruzsics Ferenc
Keszthely polgármestere