Keszthely, Zalaegerszeg, június 28-án jövünk!

Sűrű napokon, hétvégéken van túl a Tour de Hongrie szervezőcsapata, amely a verseny és a biztonságos kerékpározás népszerűsítése érdekében országjáró körutat szervezett az elmúlt hetekben.

A bringa ügyességi pálya, a bringapárbaj terepasztal bemutatkozhatott többek között Cegléden, Karcagon, Siófokon, Keszthelyen és Zalaegerszegen is, folytatva a Tour de Hongrie rajt- és célvárosait felkereső roadshow menetrendjét. Az aktivitásokkal természetesen találkozhatnak majd a szurkolók és az érdeklődők a június 27-én kezdődő Tour de Hongrie valamennyi helyszínén – Szombathelyen, Keszthelyen, Zalaegerszegen, Velencén, Siófokon, Pakson, Cegléden, Karcagon, Miskolcon, Jászberényben és Budapesten is!

IMG_2871 (640x478)

A roadshow legutóbbi két állomásáról még nem számoltunk be. Keszthely már rutinos helyszínnek számít, hiszen az elmúlt két évben is a nemzetközi verseny útvonalának állomása volt, de már az előző században is szívesen érkezett ide a Magyar Körverseny.

Keszthely logo_fekvo_evszammal_zold_2017

Így lesz ez az idén is: a színes karaván június 28-án szerdán a keszthelyi kikötőtől indul majd útjára, a Tour de Hongrie első szakaszára!

Igazi kerékpáros szívvel készül Zalaegerszeg a Tour de Hongrie első szakaszának befutójára. Modern kori kerékpárokkal és egy különleges műemlék kerékpárral érkeztek a résztvevők a Tour de Hongrie Zalaegerszegen megatartott sajtótájékoztatóra. Balaicz Zoltán polgármester a kerékpáros fejlesztésekről beszélt és arról, milyen büszkék arra, hogy a Tour első szakaszának befutója Zalaegerszegen lesz.

FullSizeRender

Vigh László országgyűlési képviselő a kerékpározás fontosságáról ejtett néhány szót, majd bejelentette, hogy képviselőtársaival kerékpáron készülnek körbejárni a várost, megismerve a problémákat és bizonyítva sportosságukat. Ez utóbbi kijelentését igazolva kerékpárra is pattant, nem is akárhogy! Hátrafelé, a kormányra ülve tekert néhány métert, amit a Tour szervezői és a jelenlévők egyaránt ámulva figyeltek. A lecke fel van adva mindenkinek! Képviselők, versenyzők, Zalaegerszeg figyelem, érkezik a legnagyobb magyar kerékpárverseny Zalaegerszegre, június 28-én a kora esti órákban!

03_Zalaegerszeg logo_fekvo_evszammal_zold_2017

Végezetül pedig (jó)néhány fotó a Tour de Hongrie roadshow állomásairól…