Különleges vendégek a Tour de Hongrie főhadiszállásán

Különleges vendégeket fogadott kőbányai főhadiszállásán a Tour de Hongrie szervező csapata. A verseny biztosításában résztvevő Útvonalbiztosítás Egyesület tagjait és a karavánban haladó szervezőautók vezetőit, akiknek Venczli Krisztián versenybíró, a Magyar Kerékpáros Szövetség versenybírói kollégiumának vezetője tartott ismetetőt a legfrissebb UCI-szabályokról, elvárásokról.

Sokan nem is tudják, hogy milyen fontos feladatokat látnak el a motorosok a verseny alatt. Együttműködnek a Rendőrséggel a többi járművezető tájékoztatásában – ezzel szabad utat biztosítva a mezőnynek és a kísérő autóknak. Idén csaknem harminc „UB-motoros” vesz részt a Magyar Körversenyen, segítik a zárásokat, irányítják, figyelmeztetik a versenyzőket, tájékoztatást adnak az időeredményről és sok más feladat mellett ők hozzák testközelbe a versenyt a hátsó ülésen dolgozó operatőrökkel, fotósokkal. Az autók viszik a versenybírókat, a szerelőket a tartalék bringákkal és kerekekkel, az orvost, az újságírókat, a VIP-vendégeket – és a „seprűs autóban” azokat a bringásokat, akiket utolért a versenyzők réme, a limitidő, és akik jövőre talán ismét nekifutnak a nagy kihívásnak.

TdHrules4

Nem könnyű és igen veszélyes munkakört látnak el mindannyian. A verseny hetében több mint 1500 kilométert vezetnek a sofőrök, és a különleges feladatuk ellátása mellett nagyon kell ügyelniük az összes sportolóra is. Éppen ezért fontos, hogy naprakészek legyenek, és kövessék a nemzetközi kerékpárversenyek szabályait. Tudniuk kell, hogy mikor előzhetnek, mekkora távolságot kell tartaniuk a versenyzőtől, hol követhetik a mezőnyt, és még sok más apró részletet, amelyek egésszé formálják ezt a felelősségteljes feladatkört. Találkozunk valamennyiükkel június végén, a Tour de Hongrie rajtjánál!