Miskolc köszöntője

Tisztelt szurkolók, tisztelt versenyzők, kedves vendégeink!

Megtiszteltetés, szép feladat, és egyben nagy öröm számunkra, hogy a korábbi nemzetközi kerékpáros versenyek után, most részesei lehetünk a Tour de Hongrie-nak.Városunk turisztikai és kulturális értékekben hihetetlenül gazdag, izgalmas hely, ahová jó ellátogatni és érdemes visszajönni, ahol kiváló sportolási lehetőségek vannak. Ezt egyre többen ismerik fel itthon és külföldön egyaránt.

A Tour de Hongrie-n is megmutatjuk: Miskolc csodálatos hely, remek közösséggel. A mi felfogásunk szerint a sport a kultúra része, éppen ezért nálunk igen jelentős anyagi, morális és politikai támogatást élvez mindenfajta sporttevékenység.

09_Miskolc logo_fekvo_evszammal_zold_2017És hogy miért nálunk lesz a legjobb Tour de Hongrie futam?

Mert a Bükkben olyan látványos, és komoly kihívást jelentő hegyi szakaszokon zajlik majd a verseny, ami garantálja az izgalmakat. A városi szakaszok pedig a legszebb utcáinkat érintik. A verseny után pedig kiváló lehetősége lesz mindenkinek feltöltődni Miskolctapolca Európa-szerte egyedülálló barlangfürdőjében. Javaslom, mindenképpen látogassanak el a felújított Diósgyőri várhoz is, onnan pedig érdemes elugrani a szintén Miskolchoz tartozó Lillafüredre. Itt van ugyanis hazánk legmagasabb vízesése, a Függőkert és a Palota Szálló, így együtt egy varázslatos kirándulás kellékei.

Amikor járják majd a várost, Önök is megtapasztalhatják, amit sok százezer turista az elmúlt pár évben. Miskolc maga mögött hagyta a múltját, és az ország egyik legdinamikusabban fejlődő, tudásközpontúságra, fenntarthatóságra, élhetőségre törekvő városa lett. Környezetbarát közösségi közlekedés, okos informatikai alapú megoldások, jelenleg is zajló épület- és városrész rekonstrukciók, beruházások, mindemellett rengeteg zöldfelület, sétányok, na és persze kiváló szolgáltatások, remek éttermek, szórakozóhelyek várják a Tour de Hongrie résztvevőit – hogy a híres miskolci kézműves sörfőzdéket ne is említsem.

Mindez lehetőséget ad nekünk arra, hogy olyan eseménnyé tegyük a 4. szakasz miskolci befutóját, amelyet sokáig, sokan, jó szívvel emlegetnek majd. Élni fogunk vele.

Találkozzunk július 1-jén Miskolcon! Szeretettel várunk mindenkit!

Dr. Kriza Ákos
Miskolc polgármestere