Mutass egy szívet, kétkeréken is!

A Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny különöleges vendégeket fogad majd négy helyszínen is: meglátogatják a bringásokat a Szív kis bajnokai…

A Szív nagykövete, Beck Monika szervezésében június 27-én Szombathelyen, június 28-án Zalaegerszegen, június 29-én Siófok, július 2-án pedig Budapesten lesznek jelen a kis bajnokok. A szívbeteg vagy a betegségéből már kigyógyult gyerekek sétával vagy kerékpározással igyekeznek felhívni arra a figyelmet, hogy „Van élet a szívbetegség(ek) után is!” Mutassatok ti is egy szívet a Szív kis bajnokainak!

Beck Monika huszonöt éve él szívritmus-szabályozó készülékkel. „Gyermekkoromban átestem egy nyílt szívműtéten. A hosszú évek alatt sok tapasztalatot szereztem. Mindig úgy éreztem, kevesebb vagyok másoknál, mert nekem több van, mint nekik. Hosszú évekig nem vállaltam fel a betegségemet, szégyelltem. Néhány éve, egy felkérés kapcsán előadásokat tartok betegtársaimnak, saját élet utamat és tapasztalataimat osztom meg a hallgatósággal. Beszélek az életemről, a küzdelmekről, az elfogadásról, a másságról, a családalapításról, a karrierépítésen keresztül egészen a sportolásig bezárólag, szinte mindenről.

Ma már nyíltan beszélek arról, hogy szívbeteg vagyok, viszont büszkén teszem hozzá, hogy néhány éve sportolni kezdtem. A sportban találtam meg azt a kikapcsolódási formát, ahol magam vagyok, saját célokat tűzhetek ki magam elé, küzdhetek ezekért. Nagy élmény, amikor újabb és újabb métereket, majd kilométereket hódíthatok meg. Futni, élvezni a sport örömét, különleges érzés! Főleg nekem, aki soha nem hittem magamban. Mások, főleg a futótársaim és a családom viszont biztatott!

Futónagykövetnek lenni felelősségteljes feladat. Számomra ez egy küldetés. Szeretném megmutatni a betegtársaimnak és azoknak az embereknek, akik rizikófaktorral rendelkeznek, hogy a mindennapi mozgás segít a megelőzésben, a gyógyulásban. A természet, a társaság, a kikapcsolódás, egy olyan plusz élmény, mely testnek és léleknek egyaránt tökéletes. „Van élet betegség után”, csak meg kell találni azt a mozgásformát, amely boldoggá tesz bennünket! Lehet sétálni, lehet kocogni, lehet kerékpározni, lehet futni…teljesen mindegy mit teszünk, csak tegyünk az egészségünkért! Példát szeretnék mutatni azoknak, akik feladják, akik nem hisznek magukban, akik azt vallják, nincs tovább élet!”