2. SZAKASZ

2017. június 29., csütörtök, 15:00
Velence–Siófok (140 km)

mini-160630_Tdh2sz_121

Várható zárások, forgalomkorlátozások
Velencén és Siófokon: KLIKK IDE!


A 2. szakasz védnöke: Koszti András, Velence polgármestere
Velence köszöntője: KLIKK IDE!
A 2. szakasz védnöke: Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere
Siófok köszöntője: KLIKK IDE!
A szakasz interaktív térképen: FunIQ

Velence először lesz a Tour de Hongrie programjának része, ahogyan a hazai kerékpáros életben is egyre nagyobb szerepet követel magának a Velencei-tó partján fekvő város. Az egyik legnépszerűbb hazai kerékpárút látogatói mellett ezúttal a profik mezőnye is Velencére teker, június 29-én innen indul majd útjára a viadal második szakasza. Velencén a rajtjelet világjáró hajósunk – az egyébként Velencén élő – Fa Nándor és a 2017-ben a magyarországi települések szavazásán az Év polgármesterének választott Koszti András, Velence polgármestere közösen fogja majd megadni.

Velence város honlapja: KLIKK IDE!

A szervezők szerint Velence megérett a rendezésre, mivel a honi kerékpáros életben egyre nagyobb szerepet követel magának, ráadásul az egyik legnépszerűbb hazai kerékpárút is itt található. Természetesen nem maradhatnak majd el a kísérőrendezvények sem 2017. június 29-én kora délután Velencén: lesz látványos kerékpáros bemutató, megismerhetik a csapatok versenyzőit, de a Magyar Körverseny relikviáit is megvásárolhatják a verseny hivatalos shopjában.

Siófokon gyakran megfordul a Tour de Hongrie mezőnye, először 1962-ben volt rajthelyszín a Magyar Körversenyen, majd 1964-ben, 1993-ban, 1997-ben, 1998-ban, 2003-ban és 2016-ban is Tour-állomás volt a Balaton parti város. Tavaly a verseny történetének első afrikai szakaszgyőztese, a marokkói Galdoune ünnepelt Siófokon.

Siófok város honlapja: KLIKK IDE!

Siófok Somogy megye Siófoki járásának székhelye, népszerű üdülőhely, a Balatonpart legnagyobb városa egyben kikötőváros a tó déli partján. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország harmadik legnépszerűbb települése.