5. SZAKASZ

2017. július 2., vasárnap, 14:45
Jászberény–Budapest (110 km)

Várható zárások, forgalomkorlátozások
Jászberényben és Budapesten: KLIKK IDE!

Az 5. szakasz védnöke Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere
Jászberény köszöntője: KLIKK IDE!
Az 5. szakasz védnöke: Tarlós István, Budapest főpolgármestere
Budapest köszöntője: KLIKK IDE!
A szakasz interaktív térképen: FunIQ

A Jászság fővárosa harmadszor fogadja majd a Magyar Körverseny résztvevőit, 2001-ben rajt-, 2002-ben befutó és rajt helyszíne is volt Jászberény – abban az évben Madaras Zoltán ünnepelhetett a jászberényi célban. 2017-ben innen indul a viadal záró etapja!

Jászberény város honlapja: KLIKK IDE!

Természetesen a nemzetközi verseny mellett nem maradhatnak majd el a kísérőrendezvények sem, a Tour de Hongrie pályáját gyerekverseny keretében az ifjabb érdeklődők is kipróbálhatják, de sok más játékkal, érdekességgel, látnivalóval is várják majd a nézőket, szurkolókat 2017. július 2-án kora délután Jászberényben: lesznek kerékpáros ügyességi próbák, lesz látványos kerékpáros bemutató, egyedi emlékhez segít a Tour de Hongrie Selfie-pont, de a Magyar Körverseny relikviáit is megvásárolhatják a verseny hivatalos shopjában.

Már az első, 1925-ös Tour is Budapestről indult, majd két nap múlva ide érkezett vissza. A Győr–Budapest szakaszt, vagyis a verseny történetének első fővárosi befutóját Rusovszky Mihály nyerte.

Budapest város honlapja: KLIKK IDE!

Egészen 1942-ig fővárosunk szolgált rajt- és célállomásként, ám a II. Világháború árnyékában a visszacsatolt erdélyi területek felé vette az irányt a karaván, így abban az évben és 1943-ban is Nagyváradon volt a nagy finálé, majd a háborút követően újra Budapesten ért véget a nagy kaland. 1963-ban és 1964-ben is Szombathely volt a célállomás, de 1993-tól 2001-ig a hosszú álmából felébredő megmérettetés ismét a Budapest–Budapest útvonalon haladt, az azt követő években azonban már csak a befutó szerepkörét töltötte be a főváros. 2015-ben és 2016-ban is a fővárosban ért véget a legnagyobb magyar kerékpárverseny. S ez a hagyomány az idén is folytatódik!