Sisakot Viselek! Túra a Tour de Hongrie útvonalán

Az esemény június 7-én, vasárnap indul a 0. nappal, ahol családi kerékpáros programok várják az érdeklődőket Szombathely főterén. Másnap, június 8-án, hétfőn szintén Szombathelyen rajtol és 12-én, pénteken Budapesten ér véget a Sisakot Viselek! túra a Tour de Hongrie útvonalán. A kerékpáros túra célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságára, és bemutassa a Magyar Körverseny idei útvonalát. A 507 kilométeres túrához az öt nap során bárhol lehet csatlakozni!

 

Sisakot Viselek! Túra kiírás (pdf letöltése)

Magyarorszag2015_viselj

 

A túra a következő városokat és helyszíneket érinti majd: Szombathely, Keszthely, Balatonföldvár, Dunaföldvár, Kecskemét, Karcag, Kékestető, Gyöngyös és Budapest (a résztvevők a legnehezebb napon két útvonal közül választhatnak majd, az egyik érinti hazánk legmagasabb pontját, a másik pedig könnyebb útvonalon visz majd Gyöngyösre).

 

Sisakot Viselek! Túra a Tour de Hongrie útvonalán

A túra résztvevőihez az öt nap során bárhol lehet csatlakozni, az egyes napi túrákat is végig lehet tekerni. Korlátozott számban van lehetőség a teljes túrán való részvételre is, a szervezők az egyes helyszíneken szállást, illetve étkezést biztosítanak, a teljes túra ára ebben az esetben 30 000 forint/fő. Jelentkezni Szűcs Dóránál a info@tdh.hu e-mail címen lehet.

A Sisakot Viselek! Túra rajt és célhelyszínein színes kerékpáros programok várják az érdeklődőket, az érintett településeken pedig a helyi iskolák tanulói tekernek majd néhány (kilo)métert a túra résztvevőivel együtt.