Tipográfia-DeGaVi: fiatalok, boldogok!

Fantasztikus történelemmel rendelkezik a magyar kerékpársportban a Tipográfia TE: az idén 114 esztendős egyesület rendkívül fiatal csapattal áll rajthoz az idei Magyar Körversenyen. Igazi vizsgamunka lesz számukra a Tour de Hongrie!

A fiataloknak minden tudásukra és küzdőképességükre szükség lesz, hogy a nyeregből pillanthassák meg a budapesti célt! „A srácok méltó utódai kívánnak lenni a nagy elődöknek, hiszen nagy nevű bringásokból nincs hiány a klub históriáskönyvében. Elég csak a korszakos klasszist, Somogyi Miklóst, az 1995-ös Magyar Körversenyen második helyezett Kovács Gábort vagy az 1997-es Tour de Hongrie-győztest, Bebtó Zoltánt említeni” – teszi hozzá Kis György, a csapatfőnök, akit a viadal televíziós közvetítéseiből jól ismerhet az ország. Tudják, „a Kisgyuri megmondja!”…

18620823_1463540887010512_4976028279529486413_o

A célok megvalósításában lesz nagy segítségére a fatal csapatnak a svéd DeGaVi kerékpár-manufaktúra támogatása. Az együttes a D. Kovács Dávid, Istlstekker Zsolt (a név nem véletlenül ismerős, nagybátyja, a ’90-es évek szekszárdi menője, Istlstekker János), Pápai Ádám, Hajba Gergő, Beregszászi Bence, László Attila, Czéh Balázs, valamint a Veloroom titánja, Minkó Roland alkotta kerettel készül az év versenyére.

„Tudja, nagyon friss a csapat, én pedig csak a valós teljesítményt szeretem zengeni – folytatja Kis György. – Az U23-as sor versenyeztetése a magyar kerékpársport erősítése mellett lehetőséget nyújt napjaink legreményteljesebb ifjúsági versenyzőjének, Karl Ádámnak a megfelelő felkészüléshez. A Tipográfia-DeGaVi szakmai munkáját Rusovszki Gábor irányítja, aki már negyedik esztendeje van a csapat mellett. A kötődésekről annyit, hogy nagypapája, Rusovszky Mihály nyerte az első Tour de Hongrie budapesti befutóját 1925-ben

A klub utánpótláskorú versenyzőinek java része korosztálya éléhez tartozik, így biztosítva van a megnyugtató háttér a Tour de Hongrie-sor mögött! Fontos, meghatározó a sikerekben a csapatszellem, a szülők, a segítők egységes kiállása a fiatalok mellett, e nélkül nem menne! Fő támogatónk terve, hogy erre az alapra építkezve, rövid időn belül kontinentális besorolással rendelkezzünk…”

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

A Tour de Hongrie induló csapatai:
Tour de Hongrie: eljön Bulgária kontinentális csapata!

A súlyos baleset után az idén érkezhet a Dimension Data for Qhubeka!
Újra eljön a 2016-os budapesti befutó győztes csapata
A norvég-magyar barátság jegyében: a FixIt.no visszatér!

Jön a magyaros luxemburgi csapat!
Kolss: az ukránok az első helyért jönnek
Erős székely csapat a Magyar körversenyen!
A Delio Gallina Colosio tavaly már odacsapott
A háromszoros világbajnok csapata Magyarországra jön
Újra ausztrál csapat a Tour de Hongrie mezőnyében

Jön Peter Sagan egykori csapata!
Jön a segítség, indul a Bike Aid!

Szerbia válogatottja a Tour de Hongrie mezőnyében
Minden kerékpáros rajongó szíve megdobban: jön az Astana!
Magyarország szerencsét hoz a cseh csapatnak
UHC: nagypályások az Államokból!

Fotók: Tipográfia-DeGaVi, BringaSport/Vanik Zoltán