Túrázók próbálták ki a Tour szakaszát Pakson

A Magyar Kerékpárosklub Paks-Szekszárd területi szervezete által rendezett bringatúrán az időjárási körülményekhez képest szépszámú résztvevő tekerte végig a Tour de Hongrie nyomvonalán a Paks és Dunaföldvár közötti 30 kilométeres szakaszt.

Apák napján nem fogadta kegyeibe a rendezvényt az időjárás-felelős: erős szélben haladt a húsz kerekesből álló csoport azon az útvonalon, ahol június 30-án a Tour-mezőny is tekerni fog. A rendezvény amellett, hogy a viadal Paks és Cegléd közötti 178 kilométer hosszú szakaszát népszerűsítette, kiemelt céljaként jelölte meg felhívni a helyi és környékbeli lakosság figyelmét a kerékpározásra, annak számos előnyére, s arra, hogy a komoly fejlesztések előtt álló Paks a kerékpáros közlekedés fejlesztésével élhető település maradhat.

A kezdeményezés látványos sikert hozott, hiszen a Rendőrség a Magyar Közút kezelői hozzájárulásának értelmében kék villogót használva vezette fel, illetve kísérte a csoportot. A 6-os főút Paks és Dunakömlőd közötti szakaszán tekerve a bringásokban – és biztosan az autóval közlekedőkben is – többször felvetődhetett: itt bő egy év múlva talán már kerékpárúton tekerhetünk. Persze, elnézve a buja növényzetet és a nagy szintkülönbségeket az imsósi erdőnél, óriási munka vár a kivitelezőkre.

A Paksi Toura mezőnye kevéssel dél után ért be Dunaföldvárra, a program a Duna-parton ért véget, ám a résztvevők együtt maradtak: jöhettek a kulináris élmények, majd a visszaindulás. A Magyar Kerékpárosklub Paks-Szekszárd területi szervezete ősszel két szezonzáró rendezvényt is tervez, ezek szervezése a közeljövő feladata.