Velence köszöntője

Koszti_András_13Velence, a Velencei-tó és a Velencei-hegység övezte kedves, hangulatos üdülőváros. Településünk a kiváló természeti adottságainak és remek földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a felnőttek és gyermekek körében is egyaránt közkedvelt. Az itt tartózkodók száma nyári időszakban a többszörösére növekszik, hiszen a „Napfény tava” mellett igazán kellemesen telik a legforróbb nap is. Strandolási lehetőségeink, szálláshelyeink és programjaink egyaránt minőségiek, nem véletlen egyre növekvő népszerűségünk. A tó körül kiépített kerékpárúton a szomszédos települések könnyen megközelíthetőek, de gyönyörű tavunkat körbe is tekerhetik a vállalkozó kedvű kirándulók.

Az itt élő emberek nyíltak, barátságosak, vendégszeretők. Érkezzék hozzánk akár rendezvényre, akár nyaralni, pihenni, akár kirándulni vagy sportolni bárki, szeretettel fogadják a velencei lakosok és vállalkozók, akik mindent elkövetnek, hogy az itt töltött idő felejthetetlen kedves emlékké váljon.

Nagy sikerként könyveljük el, hogy főszezonon kívül is fel tudunk mutatni olyan eseményeket, amelyek jelentős tömeget vonzanak városunkba. Ilyen pl a Velencei Karnevál, a Drónbajnokság, a Babák Rózsakertje, a Szent Orbán Borünnep és a hagyományos adventi programsorozatunk. Ezzel összefüggő sikertörténet a velencei vendégéjszakák számának rendkívüli mértékű emelkedése az elmúlt másfél évben. Legfőbb küldetésünk ennek az örvendetes tendenciának a  folytatása, hogy tovább növekedjen Velence népszerűsége a turisták körében, ez által pedig a város elfoglalja jól megérdemelt kiemelt helyét Magyarország turisztikai térképén.Cegléd logo_fekvo_evszammal_zold_2017

A rendezvényekre, egy napra vagy csak néhány órára hozzánk érkező vendégek is megsokasodtak az elmúlt két és fél évben, és ebben meghatározó szerepe van a sporteseményeknek, különösen a kerékpáros eseményeknek. Hagyományos, kedvelt terepei a bringásoknak a Velence környéki hegyek és dombok, valamint az új kerékpárutak, amelyek a legszebb tájakon át vezetnek. Nem véletlen, hogy számos országos, regionális és helyi verseny házigazdái is vagyunk.

Városunk számára a minőségi sport meghonosítása a jövő egyik jelentős célja, Multisport központtá szeretnénk válni, ehhez minőségi sportesemények is kellenek, így a koncepcióhoz tökéletesen illeszkedik a Tour de Hongrie. A megmérettetés résztvevőinek fogadása ezért fontos számunkra.

Koszti András
Velence polgármestere