Zalaegerszeg köszöntője

Tisztelt versenyzők és szurkolók! Kedves olvasók!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében szeretettel köszöntöm a Tour de Hongrie 2017 valamennyi résztvevőjét, versenyzőket, kísérőket és szurkolókat. Nagy öröm számomra, hogy a legrangosabb magyar országúti kerékpáros körverseny első szakaszának célállomásául idén városunkat választották a szervezők.

Zalaegerszeg dinamikus sportéletének elmaradhatatlan szereplői a kerékpárosok, a népszerű sportágat több egyesület is képviseli a zalai megyeszékhelyen, akik velünk, a város polgáraival együtt lelkesen készülnek a június 27-én rajtoló izgalmas kerékpárverseny csapatainak fogadására.

03_Zalaegerszeg logo_fekvo_evszammal_zold_2017Hat versenynap, 750 kilométer. A tíz megyét érintő kihívásokban és akadályokban bővelkedő útvonal teljesítése a már sokat látott versenyzők fizikai erőnlétét, kitartását is próbára teszi, ám a kitűzött cél elérése az elszántság és az emberfeletti teherbíró- képesség mellett mindenek előtt összetartást, csapatszellemet követel a meghívott közel harminc ország résztvevőitől. Bizonyára lesznek nehéz pillanatok, leküzdhetetlennek tűnő kilométerek a verseny során, de éppen ebben rejlik a megmérettetés szépsége, az érzés, hogy végül magunk mögött hagytuk a legyőzhetetlennek hitt dombokat, a végeláthatatlan kanyargó útszakaszokat.

Bizton állíthatom, hogy Zalaegerszegen mindent megteszünk azért, hogy a hazai kerékpársport legjelentősebb eseménye a sportág hírnevét öregbíthesse és hozzájárulhasson, ahhoz, hogy a Tour de Hongrie Európa egyik meghatározó, színvonalas megmérettetésévé váljon.

Kívánom, hogy a viadalon megannyi siker, kiváló helyezés szülessen, nagyszerű és felejthetetlen pillanatoknak lehessünk szemtanúi. A csapatoknak és minden versenyzőnek eredményes, sérülésmentes szereplést, a kísérőknek és szurkolóknak hangulatos, élményekkel teli izgalmas időtöltést kívánok!

Balaicz Zoltán
Zalaegerszeg polgármestere