1. szakasz

1. szakasz, 2022. május 11., szerda
Csákvár–Székesfehérvár (198 km)
Rajt:
13:15, Csákvár, Szabadság tér
Várható befutó:
17:45, Székesfehérvár, Zichy liget
TV:
M4Sport (élő), Eurosport1 (20:00 – összefoglaló)A Navcenter logóra kattintva a verseny során
élőben követheted, merre jár a mezőnyMájus 11-én szerdán Csákvárról rajtol a 43. Magyar Körverseny. A mezőny Pest megye felé veszi az irányt, Felcsút, Bicske és Etyek érintésével, megkerülve a Biai tavat három kört tesz meg, mielőtt visszatér Csákvárra. Innen továbbhaladva a százkilencvennyolc kilométeres, dombos etap Székesfehérvár belvárosában, a Dózsa György úton ér véget. A 2022-es Tour de Hongrie első szakasza három gyorsasági és három hegyi részhajrát foglal majd magába.
A Tour de Hongrie 1925 óta íródó történetében először lesz rajthelyszín Csákvár, a Fejér megyei város, amelyben éppen az Esterházy kastély előtt lesz az első szakasz egyik gyorsasági részhajrája. A Vértes déli lábánál fekvő település bemutatkozása egy különleges esemény első állomása lesz, korábban még sosem indult ilyen sok sztárcsapat, ilyen erős mezőny a Magyar Körversenyen.Illés Szabolcs,
Csákvár polgármestere


 Fejér megye fővárosa, Székesfehérvár negyedszer lesz célhelyszín a Magyar Körversenyen. Először 1933-ban volt Székesfehérváron a befutó, majd 1964-ben itt ért végső céljába a karaván. 2018-ban – több mint fél évszázad után – ismét szakaszgyőztest avattak a koronázóvárosban, az olasz Matteo Moschetti nyerte a látványos sprintbefutót. Egy évvel később Székesfehérváron ért véget a jubileumi, negyvenedik Tour de Hongrie, amelynek dobogóján az összetett győztes lett Krists Neilands mellett két magyar versenyzőt ünnepelhettünk, Dina Márton és Valter Attila személyében.Dr. Cser-Palkovics András,
Székesfehérvár polgármestere


 Az M1-es szerda délután az 1-es út terelésének ideje alatt a 22-es és 56-os csomópont között lesz terelőútként kijelölve. Ebben az időszakban a fizetés nélküli használatért a kezelő nem bírságol.
A forgalmat a rendőrség fogja az autópálya vonatkozó szakaszára terelni, a felhajtókon a díjmentes használatra figyelmeztető táblák is elhelyezésre kerülnek.