1. szakasz

2019. június 12. szerda (12:45)


Velence–Esztergom (194 km)

A szakasz védnöke: Dr. Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása, Esztergom-Budapesti Érsek és Romanek Etelka, Esztergom polgármestereÚtlezárások, korlátozások a Pilisben és Esztergomban


2019. június 12-én, szerdán délután kétszer halad át Esztergomon a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny 1. szakaszának mezőnye Pilismarót felé, majd a befutó is Esztergomban lesz, a Bazilika tövében, a Szent István téren. A nemzetközi mezőny aznap Velencéről indul és a versenyzők 2 kört tesznek meg a Pilsiben. A táv: 194 km.

Az első két esztergomi áthaladáskor, a Bánomi út - Basa utca kereszteződében úgynevezett sprinthajrá lesz, az itt felállított szurkolói ponton érdemes várni a mezőnyt. A profi verseny előtt 30 perccel az útvonalon reklámautók haladnak.

A reklámautók várható első áthaladása a városon: 15:15, második áthaladás 16:15.
Tour de Hongrie mezőnyének várható áthaladása: 15:40, második áthaladás: 16:40

A befutó várható időpontja 17:40 (Bazilika)

A 140 versenyző egy mezőnyben vagy kisebb csoportokban érkezik, a sebességük néhol meghaladja az 50 km/h sebeséget is. A versenyzők és saját biztonságuk érdekében ne lépjenek a versenyzők vagy a kísérő járművek elé!

Útvonal:
15:40-kor a mezőny a 11-es úton, Tát felől érkezik Esztergomba, és a 10-es úton, Pilismarót felé hagyja el a várost. A városi útvonal: Táti út > Hősök tere > Terézia utca > Petőfi Sándor utca > Kölcsey Ferenc utca > Bánomi út > Vaskapu út > 11-es út Pilismarót felé.
16:40-kor a mezőny Dobogókő felől érkezik Esztergomba, és a 10-es úton, Pilismarót felé hagyja el a várost. A városi útvonal: Dobogókői út > Petőfi Sándor utca > Kölcsey Ferenc utca > Bánomi út > Vaskapu út > 11-es út Pilismarót felé.
17:40-kor a mezőny Dobogókő felől érkezik Esztergomba, és befut a célba a Bazilikánál. A városi útvonal: Dobogókői út > Petőfi Sándor utca > Kölcsey Ferenc utca > Bánomi út > Vaskapu út > Földműves utca > Dessewffy Arisztid u. > Vár utca > Szent István tér (Cél).

Esztergom belterületén 2019. június 12-én, szerdán, 15:40 és 18:00 óra között a pálya nyomvonalán a közúti forgalom korlátozására kell számítani. A rendőrség a keresztirányú forgalmat egészen a mezőny érkezéséig biztosítja. A gyalogos forgalmat a verseny nem korlátozza, de az úttesten való átkelés a szokottnál is nagyobb figyelmet igényel!

Kérjük, hogy tartsák be a Rendőrség és a szervezők utasításait!

A verseny alatt a szurkolás sokat segít a sportolóknak! A versenyt élőben közvetíti a Magyar Televízió M4Sport adója, valamint több európai sporttelevízió, az Eurosport esti összefoglalót sugároz a versenyről.

Biztassa a legjobb magyar és külföldi sportolókat!  Hajrá, Tour! Hajrá, magyarok!