25. Tour de Hongrie: Istlstekker János a dobogón (1996)

Ez a körverseny már a magyarokról szól, ráadásul feltűnt két olyan kerekes is a mezőnyben, aki később a profik közé került. Először rendeztek a verseny történetében prológot, méghozzá Budapest egyik legszebb helyén, az Andrássy úton, az Oktogon és a Hősök tere között. A látványos futamot az olasz Girardengo nyerte, soraiban Szekeres Csabával, aki később a Selle Italia színeiben léphetett a profik közé.

Tour de Hongrie 1996
A prológ után dobogón: Valter Tibor (balról), Istlstekker János,
Bodrogi László,
Havarik Tamás és a Girardengo színeiben Szekeres Csaba


A prológot és a zárószakaszt leszámítva minden etapon a mieink játszották a főszerepet, győzött Steig Csaba, Valter Tibor, Havarik Tamás, no és Gyöngyösön Bodrogi László, aki napjainkra minden idők legeredményesebb magyar kerékpárosává vált, világbajnoki bronzérmet nyert az országúti időfutamversenyben, s 2000 óta a világ legerősebb csapataiban profiskodik, ő lett a Tour de France első magyar indulója.

Az összetett győzelmet végül elhalászta előlük az ukrán Andrej Tolomanov, de Istlstekker János a sok küzdelem után végre odaért, ő is felállhatott a győzelmi dobogóra, méghozzá annak második fokára. A szakaszgyőztesek – Budapest, Oktogon, prológ, csapatidőfutam (4 km): Girardengo–Alplast (olasz), Budapest–Győr (158 km): Steig Csaba (Szolnoki Cukorgyár), Győr–Veszprém (176 km): Valter Tibor (Blikk–Stollwerck–FTC), Veszprém–Kecskemét (173 km): Havarik Tamás (Blikk–Stollwerck–FTC), Kecskemét–Gyöngyös (184 km): Bodrogi László (Blikk–Stollwerck–FTC), Gyöngyös–Budapest (117 km): Walder (olasz, Girardengo).

25. Tour de Hongrie (1996. július 9–14., 812 km)

Az összetett végeredmény:
1. Andrej Tolomanov (Ukrajna) 20:09:06
2. Istlstekker János (Blikk–Stollwerck–FTC) 20:09:11
3. Eisenkrammer Károly (Szolnoki Cukorgyár) 20:09:21
A csapatversenyben:
1. Blikk–Stollwerck–FTC
A pontversenyben:
1. Andrej Tolomanov
A hegyiversenyben:
1. Steig Csaba (Szolnoki Cukorgyár)