2. szakasz

2019. június 13. csütörtök (12:45)


Balassagyarmat–Miskolc (201 km)Útlezárások, korlátozások Miskolcon és környékén


2019. június 13-án, csütörtök délután kétszer érinti Miskolcot a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny 2. szakaszának útvonala. A nemzetközi mezőny először Lillafüred felől érkezik Diósgyőrbe, majd feltekernek Bükkszentkeresztre. A hegyi kör után a befutó is Miskolcon lesz, a Szent István téren. A verseny aznap Balassagyarmatról indul, a táv: 201 km.

A profi verseny előtt 30 perccel az útvonalon reklámautók haladnak.
A reklámautók várható első áthaladása a városon: 16:00, második érkezés 16:50.
A Tour de Hongrie mezőnyének várható áthaladása (első alkalommal, Diósgyőrben): 16:30
Második alkalommal 17:10-kor érkeznek Diósgyőrbe. A befutó várható időpontja 17:30 (Szent István tér).

A 140 versenyző egy mezőnyben vagy kisebb csoportokban érkezik, a sebességük néhol meghaladja az 50-60 km/h sebeséget is. A versenyzők és saját biztonságuk érdekében ne lépjenek a versenyzők vagy a kísérő járművek elé!

Útvonal:
16:30-kor a mezőny Lillafüred felől érkezik Miskolc-Diósgyőr városrészbe, és Bükkszentlászló felé hagyja el a várost. A városi útvonal: Hegyalja út > Kökény utca > Bartók Béla utca > Tokaji Ferenc utca > Ferenczi Sándor utca > Szervezet utca > Muhi út > Mexikóvölgy utca > Bükkszentlászló felé.
17:10-kor a mezőny ismét Lillafüred felől érkezik Miskolc-Diósgyőr városrészbe, és befutnak a Szent László téren a célba. A városi útvonal: Hegyalja út > Kökény utca > Bartók Béla utca > Tokaji Ferenc utca > Ferenczi Sándor utca > Szervezet utca > Muhi út > Gózón Lajos utca > Vasgyári út > Kiss Ernő utca > Petőfi Sándor utca > Meggyesalja utca > Papszer utca > Szemere Bertalan utca > Uitz Béla utca > Kálvin János utca > Szent István tér / CÉL

Miskolc belterületén 2019. június 13-án, csütörtökön, 16:30 és 18:00 óra között a pálya nyomvonalán a közúti forgalom korlátozására kell számítani. A rendőrség a keresztirányú forgalmat egészen a mezőny érkezéséig biztosítja. A gyalogos forgalmat a verseny nem korlátozza, de az úttesten való átkelés a szokottnál is nagyobb figyelmet igényel!

A Miskolc - Lillafüred – Hollóstető útvonal a hegyi körpálya miatt 15:45 – 17:45 között a gépjárműforgalom elől elzárásra kerül.

Kérjük, hogy tartsák be a Rendőrség és a szervezők utasításait!

A verseny alatt a szurkolás sokat segít a sportolóknak! A versenyt élőben közvetíti a Magyar Televízió M4Sport adója, valamint több európai sporttelevízió, az Eurosport esti összefoglalót sugároz a versenyről

Biztassa a legjobb magyar és külföldi sportolókat!  Hajrá, Tour! Hajrá, magyarok!