36. Tour de Hongrie: Luxemburgi győzelem (2015)

Hét év nélkülözést követően a verseny fennállásának kilencvenedik évfordulóján tért ismételten vissza a Magyar Körverseny, amelynek végén, első ízben egy luxemburgi kerékpáros ünnepelhetett.

A verseny végkimenetele a második szakasz szökése, majd a Kékestető befutója során dőlt el. Ez volt az a két etap, ahol Tom Thill előbb megalapozta, majd pedig bebiztosította összetettbeli győzelmét. A viadalt végig kontrollálta a luxemburgi Differdange-Losch és az osztrák Amplatz-BMC csapata. A verseny hatalmas tömegeket vonzott az utak mellé, a visszatérő Tour de Hongrie nem várt sikert aratott. A rajthoz álló öt hazai csapat is tisztes helytállást tanúsított, a legjobb magyar a budapesti befutó alkalmával a harmadik helyen, összetettben pedig a nyolcadik pozícióban záró Lovassy Krisztián (Differdange-Losch) lett.

A szakaszgyőztesek – Szombathely (prológ, 1,2 km): Manuel Porzner (német, Team Stölting), Szombathely-Keszthely (112 km): Maros Kovac (szlovák, Kemo-Dukla Trencin), Balatonföldvár-Kecskemét (200 km): Marek Canecky (szlovák, Amplatz-BMC), Abony-Karcag (136 km): Manuel Porzner (német, Team Stölting), Karcag-Kékestető (146 km): Andi Bajc (szlovén, Amplatz-BMC), Gyöngyös-Budapest (105 km): Jan Tratnik (szlovén, Amplatz-BMC).

36. Tour de Hongrie (2015. augusztus 4-9., 702 km)

Az összetett végeredmény:
1. Tom Thill (luxemburgi, Team Differdange-Losch) 15:31:02
2. Andi Bajc (szlovén, Amplatz-BMC) + 44 mp
3. James Early (új-zélandi, Team Stölting) + 1:51
A csapatversenyben: 1. Amplatz-BMC (osztrák)
A pontversenyben: 1. Jan Tratnik (szlovén, Amplatz-BMC)
A hegyiversenyben: 1. Marius Hafsaas (norvég, Team FixIT.no)
A fiatalok összevetésében: 1. Moritz Backofen (német, Team Stölting)