3/a. és 3/b. szakasz

2019. június 14. péntek (10:00)


3/a. szakasz, Kazincbarcika–Tiszafüred (115 km)

Útlezárások, korlátozások Egerben


2019. június 14-én, pénteken dél körül halad át Eger városán a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny 3. szakasza. A nemzetközi mezőny aznap Kazincbarcikáról indul és Tiszafüredre érkezik. A táv: 115 km. Eger központjában, a Hatvani kapu téren egy úgynevezett sprinthajrá lesz, az itt felállított szurkolói ponton érdemes várni a mezőnyt.

A profi verseny előtt 30 perccel az útvonalon reklámautók haladnak.
A reklámautók várható áthaladása a városon: 10:30–11:00 óra
A Tour de Hongrie mezőnyének várható áthaladása: 11:10–11:30 óra

A versenyzők egy mezőnyben vagy kisebb csoportokban érkeznek, a sebességük néhol meghaladja az 50 kilométer/órás sebeséget is. A versenyzők és a saját biztonságuk érdekében ne lépjenek a versenyzők vagy a kísérő járművek elé!

A verseny Szarvaskő felől érkezve az alábbi útvonalon halad át a városon: II. Rákóczi Ferenc út > Vörösmarty Mihály utca > Törvényház utca > Eszterházy tér > Hatvani kapu tér (RÉSZHAJRÁ, SZURKOLÓI PONT) > Deák Ferenc utca > Mátyás király út > Kőlyuk út > Kistályai út (a mezőny Kistálya felé hagyja el a várost).

Eger belterületén 2019. június 14-én, pénteken, 10:30 és 11:30 óra között a pálya nyomvonalán a közúti forgalom korlátozására kell számítani. A rendőrség a keresztirányú forgalmat egészen a mezőny érkezéséig biztosítja.  Kérjük, hogy tartsák be a Rendőrség és a szervezők utasításait.

A verseny alatt a szurkolás sokat segít a sportolóknak! A versenyt élőben közvetíti a Magyar Televízió M4Sport adója, valamint több európai sporttelevízió, az Eurosport esti összefoglalót sugároz a versenyről.

Biztassa a legjobb magyar és külföldi sportolókat! Hajrá, Tour! Hajrá, magyarok! 2019. június 14. péntek (15:50)


3/b. szakasz, Tiszafüred–Hajdúszoboszló (69 km)