4. szakasz

4. szakasz, 2022. május 14., szombat
Kazincbarcika–Kazincbarcika (177 km)
Rajt: 13:40, Kazincbarcika, Egressy Béni út
Várható befutó: 17:45, Kazincbarcika, Építők útja
TV: M4Sport (élő), Eurosport1 (20:30 – összefoglaló)A Navcenter logóra kattintva a verseny során
élőben követheted, merre jár a mezőny
Május 14-én szombaton Kazincbarcikáról indul, s majd ide is tér vissza a Magyar Körverseny karavánja. Egy nagy és két kisebb kör teljesítése vár a résztvevőkre, kisebb nagyobb emelkedőkkel nehezítve. A százhetvenhét kilométeres szakaszon több mint ezerháromszáz méternyi szintemelkedés leküzdése vár a kerékpárosokra, akik három gyorsasági és három hegyi hajrá során gyűjthetnek majd pontokat.
Kazincbarcikán 2006-ban és 2007-ben is megfordult a Magyar Körverseny mezőnye, 2018-ban pedig igen fontos helyszín volt a Tour de Hongrie történetében, a mezőny a színek városában fejezte be a Magyar Körversenyt. A szakaszgyőzelmet a német Holler szerezte meg, s itt húzhatta fel végleg a sárga trikót az olasz Manuel Belletti. 2019-ben a Kazincbarcikáról rajtoló szakaszon magyar győztest avattak, Lovassy Krisztián személyében, két éve pedig a triplázó olasz Jakub Mareczko nyerte meg a barcikai befutót.Szitka Péter,
Kazincbarcika polgármestere2022. május 14-én, szombaton a Tour de Hongrie mezőnye a 177 km-es szakaszán több kört tesz meg a Kazincbarcika – Tardona – Dédestapolcsány – Bánhorváti – Nagybarca – Vadna – Kazincbarcika útvonalon 15:10 és 17:50 között. A körpálya zárását a Rendőrség dinamikusan igazítja a mezőny helyzetéhez. A 38 km-es körpályán több alkalommal 30-40 perces zárásra kell számítani, amit 20-25 percre felold a rendőrség a következő 30-40 perces zárási időszak előtt. A Dédestapolcsány – Bánhorváti – Nagybarca – Vadna – Kazincbarcika útvonalon három alkalommal kerül sor zárásra, a Kazincbarcika - Tardona – Dédestapolcsány útvonalon két alkalommal kerül sor zárásra. Lásd a csatolt térkép alapján. Kérjük az erre közlekedők türelmét és fokozott figyelmét!