Csapatok

A norvég-magyar barátság jegyében: a FixIt.no visszatér!

Mindig szívesen jönnek Magyarországra, 2015 és 2016 után nem is lehet kérdés: a norvég kontinentális csapat 2017-ben is indulni fog a Magyar Körversenyen! A 2017-es Tour de Hongrie versenyén résztvevő csapatokat bemutató sorozatunk harmadik részében a Team FixIT.no következik! A „kapcsolat” még az évezred elején kezdődött, amikor a Tour de Hongrie 2005-ös győztese, Lengyel Tamás Norvégiába költözött, s az egyik helyi csapathoz szerződött. Később erősödött a „norvég vonal”, a Team FixIT.no csapata például 2014-ben Lovassy Krisztiánnal a soraiban kezdte meg működését. Krisztián ugyan azóta másik együtteshez igazolt, a norvég klub ennek ellenére szívesen jön újra és újra Magyarországra.


Jelen volt már a 2015-ös Magyar Körversenyen is. A norvégok akkor már a prológon kivillantották a foguk fehérjét: Henrik Sandal az előkelő második helyet csípte el. Az első etap során, Szombathely és Keszthely között aztán Marius Hafsaas a nap szökésében virgonckodva két hegyihajrát is megnyert, és megkaparintotta a hegyi összetett legjobbjának járó piros trikót. A norvég siheder társainak segítségével a későbbiekben foggal-körömmel védte ezt a mezt, sikerrel, így a verseny végén végleg ő lett a hegyek királya. Karcagon a sprinter Filip Eidsheim még egy második hellyel örvendeztette meg a norvégokat, akik összességében igencsak eredményes Tour de Hongrie-t zártak. Aztán a holtszezonban alaposan megváltozott a csapat összetétele: Eidsheim huszonöt évesen visszavonult, Hafsaas visszaigazolt nevelőegyesületéhez, a Ringeriks-Krafthoz, a Tour de Hongrie-t megjárt sorból mindössze hárman maradtak: Adrian Gjolberg, Jan Williem Jensen és Henrik Sandal. A Top10-be így is sikerrel bekerült egy norvég bringás, a sprintekben is jeleskedő Asund Romstad tizedik lett a 2016-os Tour de Hongrie összetett versenyében.


Bringasport / www.facebook.com/VanikZoltanFoto


Ebben az évben is ő lehet a Team FixIt.no egyik húzóembere, Henrik Sandal és a Bliz-Meridától érkezett finn Matti Manninen mellett, utóbbi tavaly megnyerte a lengyelországi, UCI 2.2-es besorolású Dookola Mazowsza körversenyt. A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen. A Tour de Hongrie induló csapatai: A súlyos baleset után az idén érkezhet a Dimension Data for Qhubeka! Újra eljön a 2016-os budapesti befutó győztes csapata [gallery link="file" columns="5" ids="13067,13065,13063,13061,13059,13057,13055,13053,13032"]