UCI Pro Series

2023.05.10 |

logo

Küldetés

Továbbra is: Biztonsággal, szabadon!

Miért is változtatnánk?!

A Tour de Hongrie évről évre igyekszik fontos társadalmi ügyekre irányítani a rangos nemzetközi versenyt övező figyelmet, s ez 2020-ban sem lesz másként. Amikor a lehetséges küldetéseket vettük sorra, újra és újra visszatértünk a „kék szívecskéhez”. Számtalan nemes ügy érdemelné meg, hogy felkarolják, számunkra mégis ez a legfontosabb: a biztonságos kerékpáros közlekedés!

 

 

A Magyar Körverseny szervezői már eddig is nagy erőfeszítéseket tettek a biztonságos kerékpáros közlekedés támogatásáért, évekkel korábban létrehozták a Bringa Akadémiát, részt vettek az általános iskolákban 2018 óta használt kerékpárbiztonsági foglalkoztató füzet elkészítésében, 2018-ban a Tour de Hongrie során a győztesnek járó sárga trikó is hirdette a másfél méteres oldaltávolság betartását hordozó üzenetet – csatlakozva a Tour de France kampányához.

2019-ben is a biztonságos kerékpáros közlekedés témakörét tűztük a zászlónkra, a „kék szívecskével” minden szurkoló és televízió néző találkozhatott a viadal során.

Ezúttal tovább visszük a szívecskét olyan vidékekre is, amelyeken tavaly nem jártunk, az érintett településeken, az ott található oktatási intézményekben is igyekszünk kezdeményezéseinkkel felhívni a figyelmet ennek fontosságára.

Hogy az egész országban együtt kerékpározhassunk. Biztonsággal, szabadon!