Biztonsággal, szabadon!

Küldetés


A kék szívecskés logóval gyakran találkozhatnak majd a 2019-es Tour de Hongrie során. A Magyar Kerékpáros Körverseny főszervezője, a Vuelta Sportiroda fontosnak tartja, hogy a nemzetközi sporteseményt övező megkülönböztetett figyelmet a társadalmi szerepvállalásban fontos ügyek felé is fordítsa.Szívügyünk a biztonságos közlekedés, különösen a biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítése, ennek érdekében az elmúlt évek során is igyekeztünk sokat tenni. Létrehoztuk a BringaAkadémiát, amely a gyerekek körében tesz meg mindent a biztonságos kerékpározás elsajátításáért, ennek érdekében a pedagógusok szakmai képzésében is segítséget nyújtunk akkreditált továbbképzési programunkkal.


Rendszeresen járjuk az országot ügyességi akadálypályánkkal, amely játékos formában a KRESZ fontosabb szabályait is megtanítja a kicsiknek.

Részt vettünk a Közlekedő kisokos című munkafüzet elkészítésében is, az első kiadásban kétszázezer példányban megjelent kiadványt az általános iskolák negyedik-ötödik osztályosai vehették kézbe


.Közvetlenül a Tour de Hongrie során is találkozhattak közlekdésbiztonsági kampányunkkal: tavaly a Tour de France felhívásához csatlakozva mi is hirdettük a másfél méteres oldaltávolság megtartásának fontosságát, a kampány logója az összetett győztesnek járó sárga mezen is szerepelt.

Ebben az évben a kék szívecskét visszük körbe Magyarországon, a Tour de Hongrie során különféle rendezvényekkel, aktivitásokkal fogjuk felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára.

Hogy mindannyian kerékpározhassunk,
biztonsággal, szabadon!