Csapatok

Csapatok a 2016-os Tour de Hongrie mezőnyéből: a FixIT.no

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2016-ban június 28-án Szombathelyen rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve több mint 700 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Az idén 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen. A résztvevő csapatokat bemutató sorozatunkban ezúttal a norvég kontinentális Team FixIT.no együttesén a sor.

A norvég Team FixIT.no csapata 2014-ben alakult, Lovassy Krisztiánnal a soraiban. Krisztián ugyan azóta másik együtteshez igazolt, a norvég klub ennek ellenére is szívesen jön újra és újra Magyarországra. A 2015-ös Tour de Hongrie során elsősorban a sprinter Filip Eidsheimtől vártunk jó eredményeket.

A norvégok már a prológon bizonyították erejüket, hisz Henrik Sandal az előkelő második helyet csípte el. Az első etap során, Szombathely és Keszthely között aztán Marius Hafsaas a nap szökésében virgonckodva két hegyihajrát is megnyert, így megkaparintotta a hegyi összetett legjobbjának járó piros trikót. A fiatal siheder a későbbiekben foggal-körömmel védte ezt a mezt, sikerrel, így a verseny végén végleg az övé lett. Karcagon Eidsheim még egy második hellyel örvendeztette meg a norvégokat, akik összességében igencsak eredményes Tour de Hongrie-t zártak.

FixIt


Az uborkaszezon során alaposan megváltozott a csapat összetétele: Eidsheim huszonöt évesen visszavonult, Hafsaas visszaigazolt nevelőegyesületéhez, a Ringeriks-Kraft sorához, de távozott a tavalyi verseny előtt beharangozott Ole Andre Austevoll is. A Tour de Hongrie-t megjárt sorból mindössze hárman maradtak: Adrian Gjolberg, Jan Williem Jensen és Henrik Sandal.

A FixIT 2016-ban eddigi legnagyobb sikerét a Magyarországot is érintő Carpathian Couriers Race U23-as versenyén érte el, ahol Ken Levi Eikeland nyerte a zárószakaszt. Legjobb versenyzőjüknek ellenben egy másik sprinter, Asmund Romstad Lovik tűnik, aki két 1.2-es egynaposon is az első tíz között zárt.

FixIt2


A csapat legfőbb versenye a Tour de Hongrie-t megelőzően a kiemelt kategóriás Norvég Körverseny lesz, de FixIT a magyar viadal előtt még a Szlovák Körön is rajthoz áll.

Vajon sikerül-e megvédeniük a piros trikót? Nos, ez egy fogós kérdés. Jelenleg inkább úgy látszik, hogy a sprinteknél kell majd számolnunk velük.

Kapcsolódó cikkek:


Csapatok a 2016-os Tour de Hongrie mezőnyéből: a West Frisia

Csapatok a 2016-os Tour de Hongrie mezőnyéből: az Embrace the World Cycling