Csapatok

Csapatok a 2016-os Tour de Hongrie mezőnyéből: az Embrace the World Cycling

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2016-ban június 28-án Szombathelyen rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve több mint 700 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Az idén 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen. A résztvevő csapatokat bemutató sorozatunk következő alanya a német regionális Embrace the World Cycling (ETW).

Az Embrace the World Cycling csapatát elhívatott amatőr kerékpárosok hozták létre 2015-ben. A sor elsősorban a hazai német regionális sorozatok rendszeres résztvevője, de szívesen evez nemzetközi vizekre is, így idén már részt vett kisebb afrikai, dél-amerikai és ázsiai kategorizált versenyeken is.

embra3


A gárda legfőbb célja, hogy a fiatal versenyzők tapasztalatot szerezhessenek a német viadalok mellett olyan egzotikus országok megmérettetésein is, amilyenekre másképpen nem lehetne lehetősége. Éppen ezért vállal be az ETW olyan nemzetközi viadalokat, mint a Szenegáli, a Kongói, a Thaiföldi vagy éppen a Dominikai Körverseny.

A csapat elsődleges szponzora a Canyon kerékpárgyár és a Seven Stones cége, amely évek óta elkötelezett támogatója a kerékpársportnak – korábban kontinentális csapatot is működtetett. Kiscsapatról lévén szó, az ETW ezen felül különböző adományokból tartja fenn magát.

Az egyesület legnagyobb neve az egykori Milram menő Dominik Roels, aki profi pályafutása során két ízben is teljesítette a Vuelta a Espanát, egyszer pedig a Giro d’Italián is rajthoz állhatott. A kiváló sprinter az idei szezonban nyert szakaszt a Szenegáli Körversenyen, ahol összetettben a nyolcadik pozícióban zárt, de a német amatőr kupából is vannak kiemelkedő eredményei.

embra1


A bochumi székhelyű gárda új kihívásként tekint az idei Tour de Hongrie-ra, ahol a már említett Roels révén a mezőnyhajrákkal végződő szakaszok során kerülhet rivaldafénybe. „Miért is ne hozhatna változást, minden egyes tekerés!” – nem véletlenül így szól a csapat jelmondata.

Kapcsolódó cikk:


Csapatok a 2016-os Tour de Hongrie mezőnyéből: a West Frisia