logo
blog single

Tekerj Te is a Tour de Hongrie budapesti útvonalán!

A megalakulásának 150 éves évfordulóját ünneplő Budapest Főváros Önkormányzata, a BKK és a Tour de Hongrie-t szervező Vuelta Sportiroda közös kerékpározást szervez a Tour de Hongrie budapesti útvonalán Felvezető kör néven.

Időpont: 2023. május 14., vasárnap, 9:00

A túrán bárki részt vehet, aki kerékpárral (vagy ahhoz hasonlító) eszközzel megjelenik a Magyar Körverseny budapesti szakaszának rajtterületén, az Árpád fejedelem útján. A túrát a Tour de Hongrie szponzor karavánja vezeti fel. Indulás 9:00 órakor a Császár Komjádi uszoda elől.  

A túra útvonal azonos a Tour de Hongrie 5. szakasza útvonalával: Árpád fejedelem útja - Elvis Presley tér - Margit híd - Jászai Mari tér - id. Antall József rakpart (pesti alsó rakpart) – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Lánchíd utca - Apród uta – Attila út – Alagút – Clark Ádám tér – Fő utca – Bem tér - Bem rakpart - Árpád fejedelem útja - Császár Komjádi uszoda.

Várható visszaérkezés a Császár Komjádi uszoda elé: 9:45

A táv egy kör: 9,5 km

A részvétel ingyenes, és regisztrációhoz nem kötött.

Szabályok:

  • A túrán a fejvédő használata javasolt!
  • A túra során a felvezető járműveket megelőzni nem szabad! 
  • A túra során a rendőrök, szervezők utasításait be kell tartani! 
  • Ez egy túra, nem verseny! A terezett átlagsebesség 15 km/h.
  • Megengedett legnagyobb sebesség: 30 km/h

Speciális szabályok: a Lánchídon megállni nem szabad! A Lánchídon való átkelés közben folyamatos haladás szükséges, melyet a szervezők ellenőriznek. A Lánchíd jelenleg építési terület, az útpálya mellett levő fémszerkezetre rálépni ahhoz hozzáérni nem szabad!

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! Kiskorú gyermek csak felnőtt felügyelete mellett indulhat. Az útvonal a Tour de Hongrie-ra előkészített, gépjármű forgalom elől elzárt pályán zajlik, de az útvonalat keresztező gyalogosokra és a többi kerékpárosra figyelemmel, kellő óvatossággal kell közlekedni! A szervező az esetleges bukásokból, balesetből eredő károkért felelősséget nem vállal. Az eseményre a Vuelta Sportiroda általános részvételi szabályzata érvényes: https://nevezes.vuelta.hu/szervezo/1/feltetelek

A rendezvény a Tour de Hongrie budapesti szakaszának kiegészítő eseménye. 

Felelős szervező: Vuelta Sportiroda, Eisenkrammer Károly, ügyvezető