logo
blog single

Milliókat szegezett képernyők elé a Tour de Hongrie

Megérkeztek a 2023-as Magyar Kerékpáros Körverseny nézettségi adatai, melyek között számos új rekordot és fontos mérföldkövet találunk.

A Tour de Hongrie felvételei 2023-ban a verseny kereskedelmi partnerének, a többek között a Tour de France-t is szervező A.S.O-nak (Amaury Sport Organisation) köszönhetően 190 ország 1,5 milliárd háztartásába juthattak el. Ez több mint 500 milliós növekedést jelent a tavalyi eredményekhez képest, és olyan globális csatornaóriások csatlakozásával magyarázható, mint a francia nyelvterületeken meghatározó TV5 Monde.

A versenyt 54 televíziós csatorna sugározta összesen 365 órában. A legnagyobb tévétársaságok közül 15 élő közvetítéssel jelentkezett, köztük a GCN (Európa, Ázsia és USA), a Claro Sports (Latin-Amerika), a FloSport (Kanada), a L’Equipe (Franciaország), az SBS (Ausztrália), a Supersport (Afrika) és az SSC (Közel-Kelet) is. Emellett olyan nemzetközi hírügynökségek számoltak be a verseny aktualitásairól, mint a Reuters vagy az AFPTV.

Európában az Eurosport összesen 9 órában számolt be a verseny eseményeiről, miközben 4,7 millió nézőt ültetett a képernyők elé. Az Eurosport Asia emellett további 18 államban, 20 órában sugározta a verseny felvételeit.

Hazai médiapartnerünk, az M4 Sport immár második éve minden szakaszt rajttól a célig élőben közvetített, ráadásul szintén élőben mutatta a keszthelyi Festetics-kastélynál tartott csapatbemutatót, Budapesten helyszíni kitelepüléssel készült, a befutókat követően pedig élő sportszakmai elemzőműsorral is jelentkezett Après Tour címen. A csatorna összesen 31,5 órában számolt be a Magyar Körverseny eseményeiről. A legnézettebb szakaszokat csaknem fél millióan láthatták.

A 2023-as Magyar Kerékpáros Körverseny ProSeries kategóriás ötnaposa a svájci Marc Hirschi győzelmével zárult – a verseny részletes beszámolója itt érhető el.