Tdh 2020

A CCC Team is részt venne a Tour de Hongrie-n!

Piotr Wadecki örül a lehetőségnek


„Amikor Budapestre érkeztem a Giro d’Italia Grande Partenza sajtótájékoztatójára, akkor hallottam róla, hogy két nappal az Olasz Körverseny magyarországi szakaszai után rajtol el az önök körversenye, a Tour de Hongrie. Ez egy jó lehetőség a csapatunk számára.”Az olimpiai bajnok Greg van Avermaet győzelme a szeptemberi montreali World Tour-viadalon (Fotó: CCC Team)


„Pretty sure” – vagyis „majdnem biztos” – válaszolta újságírói kérdésre Piotr Wadecki, a CCC Team sportigazgatója annak kapcsán, hogy a World Tour-csapat is rajthoz állna-e a jövő évi Magyar Körversenyen.

„A napokban kezdődik spanyolországi edzőtáborunk, ott fogjuk átnézni és összeállítani a jövő évi versenyprogramunkat. A Tour de Hongrie mindenképpen jó lehetőséget kínál számunkra, hiszen abban a májusi időszakban elmarad a Kaliforniai Körverseny és az egyik spanyol körverseny is. Szeretnénk részt venni a legrangosabb magyar viadalon, annál is inkább, mert főszponzorunk, a CCC számára nagyon fontos Magyarország” – tette hozzá Piotr Wadecki, akivel néhány szót a múltról is válthattunk a sajtóeseményen.

A lengyel sportvezető ugyanis kerékpárosként egy csapatban is tekert Bodrogi Lászlóval, a Quick Step-Davitamon csapatában, 2003-ban.

„László egy csöndes, szerény srác volt, aki bivalyerős volt a nyeregben, különösen az időfutamokon és a sík versenyeken számított a legjobbak közé. Valter Attila szinte az ellentéte, már ami a versenyzői képességeket illeti. Biztos vagyok benne, hogy a megfelelő munkával a következő évek egyik legjobb hegymászójává válhat. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megfelelően felkészítsük a jövő évi Giro d’Italiára, mert hiszek benne, hogy ha megfelelő állapotban lesz, akkor tagja lehet a CCC Teamnek. Ez nekem egy kicsit a személyes küldetésem is” – mondta Piotr Wadecki.Piotr Wadecki a pénteki budapesti sajtótájékoztatón (Fotó: Giro Hungary 2020)


A negyvenhat esztendős sportigazgató nagyon jó véleménnyel van a Giro budapesti etapjáról, amelynek útvonalát Szilasi Lászlóval, a Tour de Hongrie versenyigazgatójával végig tudták járni.

„Egészen csodálatos helyszínekre jut majd el a Giro mezőnye, lengyelként egy kicsit féltékeny is vagyok emiatt a magyarokra” – magyarázta mosolyogva, majd elárulta, sok-sok évvel ezelőtt ő is versenyzett Magyarországon, de tekert már a Giro jövő évi pályáján is a 2016-os nagy sikerű Ironman 70.3 Budapesten. Akkor barátaival – köztük az olimpiai bajnok Alekszandr Vinokurovval – jött el hazánkba, s egy váltó tagjaként kerékpáron tekert végig a főváros világörökségi részein.

A Békeverseny 2000-es összetett győztese jövő májusban is ellátogat csapatával hozzánk, s ha minden jól alakul, több mint egy hetes magyarországi programja lesz a CCC Teamnek...
A CCC Development Team (balra Valter Attila) az idei Tour de Hongrie legjobb csapata volt. Jövőre a "nagyok" jöhetnek 


Valter Attila: Azért kicsit fáj majd a szívem


A sajtótájékoztatón megkérdezték Valter Attilát, ha indul a Girón, s emiatt nem állhat rajthoz a Tour de Hongrie-n, fáj-e majd a szíve. Nagy derültséget okozott Attila határozott, egyszavas válasza: „Nem!” Később aztán hozzátette: természetesen egy kicsit fáj majd, hiszen a Magyar Körverseny már olyan sok sikerélményt és jó emléket adott neki, amely a legfontosabb viadalok közé emelte számára. S ha a nagy álom megvalósulása, a Giro-rajt jövőre meg is akadályozná a Tour de Hongrie-indulásban, nagy örömmel követi figyelemmel a jó híreket, a magyar verseny fejlődését, szurkol, hogy sikerüljön elérni a Pro Series-besorolást. „Más versenyeken szerzett tapasztalataim alapján mondom, a Tour de Hongrie már ebben az évben is HC-kategóriás lehetett volna” – tette hozzá.
Szurkolunk Attilának, hogy jövő májusban tegye le a névjegyét a legnagyobbak között is, szerepléséről a Magyar Körverseny szpíkerei is minden nap beszámolnak majd...Valter Attila a kékestetői befutónál


Dicsérik a Tour de Hongrie szervezőit


„Nagyon dicsérik a Tour de Hongrie szervezőit a májusi időpont miatt, komoly esély nyílt rá, hogy nagyon erős csapatok is részt vegyenek a jövő évi Magyar Körversenyen – fogalmazott Révész Máriusz kormánybiztos, a Giro Hungary 2020 szervezőbizottságának elnöke. – Hétfőn érnek majd véget a Giro d’Italia magyarországi szakaszai, két nappal később, szerdán pedig már rajtol a Tour de Hongrie. Nagyon komoly csapatok teljes felszerelésükkel lesznek hazánkban, és a hírek szerint többen is élnek majd a váratlan lehetőséggel, s maradnak néhány napot. Még az is lehetséges, hogy a World Tour-csapatok nem a második-harmadik sorukat indítják majd a Magyar Körversenyen, hanem azokat a kerékpárosaikat, akik a Tour de France-ra készülnek...”Révész Máriusz (jobbról) és Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője a szakaszgyőztes Lovassy Krisztiánnal az idei Magyar Körverseny negyedik napján