TdH 2020

A legjobb skandináv csapat is eljön!

Riwal Readynez


A 2020-as Tour de Hongrie résztvevő csapatai közül harmadikként a dán bejegyzésű prokontinentális klubot mutathatjuk be. Eljön hozzánk a Riwal Readynez!Fotók: Riwal Readynez / @iversentroels⁣⁣


Már többször szó esett róla, hogy a Tour de Hongrie szervezői nagy célt tűztek ki maguk elé: a Magyar Körverseny 2021-ben kerüljön be a Pro Series nevű sorozatba. Ennek azonban komoly feltételei vannak, az egyik az, hogy legalább tizennégy World Tour- vagy prokontinentális (2020-tól ProTeam lesz az elnevezése) csapatnak kell részt vennie a jövő évi Tour de Hongrie-n.

Egy újabb lépéssel közelebb kerültünk ennek eléréséhez, ugyanis a már bejelentett TREK-Segafredo (World Tour) és Gazprom-RusVelo (ProTeam) után itt a harmadik csapat, amely eleget tesz a fenti kritériumoknak. A 2009-ben alapított Riwal Readynez 2019-ben szerepelt először a prokontinentális klubok között.Alaposan átalakított csapattal vág neki a következő szezonnak: a 2019-es sorból heten távoznak (hárman – Alexander Kamp, Mathias Norsgaard és Andreas Stokbro – World Tour-csapatnál folytatják), viszont egy futballcsapatnyi új bringás érkezik, s nyugodtan mondhatjuk, minden eddiginél erősebb lesz a skandináv gárda.

Ami a 2020-as keretet illeti, a holland Nick van der Lijke megfordult a Lotto-Jumbo és a Belkin World Tour-csapatában is, két összetett győzelme van már Franciaországból, 2015-ben pedig végigtekerte a Giro d’Italiát is. A norvég Sondre Holst Enger már 2013-ban letette a névjegyét: dobogóra állhatott az U23-as világbajnokságon. A Riwal Readynezhez az Israel Cycling Academytől érkezik, de ő is tekert már World Tour-klubokban, három szezont hőzott le az IAM Cycling, illetve az AG2R Le Mondiale együttesében, ezalatt részt vett a Tour de France-on is, amelyen háromszor is Top10-ben volt a szakaszokon. Nyert már etapot a horvát és az osztrák körön is.A dán Rasmus Quaade ragyogó időfutammenő, ebben a számban nyert U23-as Európa-bajnokságot, s van egy hatodik helye a felnőtt világbajnokságról is. Képességei segítették hozzá tavaly egy remek győzelemhez a Classic Loire Atlantique 1.1-es versenyén. A norvég August Jensen is az Israel Cycling Academytől érkezik, vele nyáron a Tour de Hongrie-n is találkozhattunk, a siófoki prológon a negyedik helyen zárt, de volt még két Top10-es szakaszeredménye a Magyar Körversenyen. Két éve etapot nyert, az összetettben pedig második lett a HC-kategóriás Arctic Race-en.A svéd Lucas Eriksson hazája bajnoki mezét viselheti immár a második szezonban, hiszen június végén megvédte első helyét az országúti nemzeti bajnokságon. A holland Martinj Budding a Rodoszi Körversenyen megszerzett összetett győzelmet hozta volt csapatától, a Beat CC-től ajánlólevélként. A brit James Shaw három éven át edződött a Lotto-Soudal World Tour-csapatánál, nagy hasznára lehet a Riwal Readynez együttesének. A norvég Sindre Lunke a Sunweb és a Giant-Alpecin színeiben részt vett már a Giro d’Italián és a Vuelta a Espanán is, második szezonját kezdi majd a dán klub színeiben.A Riwal Readynez büszkén hirdeti: „Motiváltak vagyunk. Egységesek vagyunk. Lelkesek vagyunk. Mi vagyuk az északi harcosok. Meg fogjuk lepni a világot. 2021-ben pedig ott leszünk a Tour de France-on.” Jövőre ezekből sok mindenről mi is meggyőződhetünk.A 41. Tour de Hongrie versenyére 2020. május 13. és 17. között kerül sor, az UCI 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 140 versenyzője áll majd rajthoz.