TdH 2019

Alois Kankovsky hazatért Csehországba

Ahogyan arról beszámoltunk, a kecskeméti rajt során bukott és súlyos sérülést szenvedett a Tour de Hongrie cseh szakaszgyőztese, Alois Kankovsky, akit a baleset után a kecskeméti kórházba szállítottak. A kitűnő sprintert az operáció után hétfőn mentőautóval Csehországba szállították, kezelését a helyi sportkórházban folytatják.(Fotók: Tdh.hu/Vanik Zoltán)


„Alois egy fantasztikus sportember, már tíz éve is nyert Magyarországon sprintbefutót, de az idei, őrületesen gyors hajdúszoboszlói mezőnyhajrá a Tour de Hongrie-n mindannyiunk számára emlékezetes marad” – fogalmazott Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

Alois Kankovsky a Tour de Hongrie befejező, Kecskemét és Székesfehérvár közötti szakasza során, az élesrajthoz gurulva elesett, a bukás következtében combcsont-sérülést szenvedett. A verseny mentőszolgálata azonnal kórházba szállította, és még vasárnap megoperálták: a komplikációmentes beavatkozás során két csavarral rögzítették a törött részeket a bal combjában.A főszervező – Incze-Dusik Bori cseh tolmács társaságában – hétfő délután meglátogatta a kórházban, és átadott neki egy zöld trikót. „A megszerzéséért jó eséllyel indult volna harcba vasárnap, de nem így sikerült a nap. Az orvosi jelentés alapján Alois-t haza lehetett engedni, így külön mentőt szerveztünk a részére, hogy a további gyógyulása érdekében minél előbb hazai környezetbe kerüljön, és a cseh sportkórházban folytathassák a rehabilitációját.”A harmincöt esztendős sportember számára nagyon rosszkor jött ez a sérülés, egészen biztosan több hónapos kihagyás vár rá, így le kell mondania a 2020-as tokiói olimpiai részvételről. A szervező csapat nevében mielőbbi felépülést kívánunk neki!