TdH 2019

Az Év bringás tanárait díjaztuk Kápolnásnyéken

Köszönjük a lelkes szurkolást!


Aktívan hozzájárultak idén a diákok a Tour de Hongrie sikeréhez. A kreatív szurkolótáborok mögött pedig mindig állt egy tanár, aki segítette a fiatalokat. A legtöbb diákot mozgósító tanárok között díjazták az „Év bringás tanárát”.A Tour de Hongrie – Magyar Kerékpáros Körverseny 2019-es kiírásakor hirdették meg a PontVelemmel közösen azt a játékot, amelyben iskolák, osztályok és tanárok mutathatták meg kreativitásukat és a sport iránti rajongásukat a verseny hat napja alatt. Tanáraik vezetésével számos iskola és diák kapcsolódott be a programba, s látványos akcióikkal és lelkes szurkolásukkal aktívan hozzájárultak a Tour de Hongrie sikeréhez. A meghirdetett játék alapján, a legtöbb diákot mozgósító tanárok között díjazták az „Év bringás tanárát”.A nyereményjáték fődíjait – egy-egy kerékpárt – a Magyar Kerékpáros Körverseny egyik szakaszhajrájának helyszínén, a kápolnásnyéki Halász-kastélynál adta át szerdán reggel Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője és L. Simon László országgyűlési képviselő. Az Év Bringás Tanára címet 2019-ben Czuppon István, a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, valamint Molnár Péter, a Pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola igazgatója nyerte el.

Díjaztunk két iskolát is: a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola és a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola száz-százezer forintos támogatásban részesül. Fontos kiemelni, hogy a Tour de Hongrie idején történő mozgósításra húsz helyi partneregyesületet is támogatott a Vuelta Kft., összesen hárommillió forint értékben, s egy rendkívül népszerű rajzpályázat (amelyen egymillió forint értékben lehetett kerékpárokat nyerni) is segítette a Magyar Körverseny népszerűsítését.

Köszönjük mindazoknak, akik ebben a segítségünkre voltak, s bízunk benne, hogy jövőre ismét együtt dolgozhatunk a kerékpársport népszerűsítéséért. Köszönjük!

Forrás: Feol, S. Töttő Rita írása
Fotó: Fejér Megyei Hírlap
Videó: Fehérvár Médiacentrum