TdH 2019

Bringás fejlesztések Kecskeméten

A Tour de Hongrie hétvégéjén is dolgoznak a munkagépek.


Június 16-án vasárnap Kecskemét központjából indul a legnagyobb hazai kerékpárverseny, a Tour de Hongrie befejező szakasza. Az utóbbi években a szinte a semmiből nagy létszámú egyesületté vált a Kecskeméti Első Sor, de e mellett több fejlesztés is történik a városban – amikhez most közvetve a Tour de Hongrie is kapcsolódik.A Tour de Hongrie befutója 2015-ben Kecskeméten


A város több pályázaton is sikerrel indult, melynek eredményként olyan közlekedési fejlesztések valósulnak meg, amelyek a kerékpárosok biztonságát is szolgálják. Ezek közé tartozik a Bem u. – Kuruc krt. kereszteződésében levő körforgalom kiépítése, illetve a Margaréta buszforduló építése, amelynek látványosabb munkafázisai éppen ezen a hétvégén, június 15-én szombaton kezdődnek. A közeledési infrastruktúra fejlesztéshez kapcsolódóan több olyan szemléletformáló program is indul, amely a kerékpározást igyekszik népszerűsíteni és egyben biztonságosabbá is tenni.

A legnagyobb hazai kerékpárverseny, a Tour de Hongrie kecskeméti rajtja kiváló alkalom arra, hogy a város polgárai körében népszerűsítsük a kerékpározást, ezért egy BringaAkadémia RoadShow érkezik a városba június 16-án vasárnap délelőtt. A program részei a KRESZ-totó, egy ügyességi pálya, és a bringapárbaj, amelyek teljesítése során a biztonságos kerékpározáshoz és a Tour de Hongrie-hoz kapcsolódó ajándékokat nyerhetnek a gyerekek..A kerékpáros szemléletformálás nem merül ki a vasárnapi programokban Kecskeméten, ugyanis számtalan alkalommal megjelenik a téma a helyi médiában, iskolai kerékpáros projektnapot szerveztek, az iskolás gyerekeknek szóló kerékpáros közlekedésbiztonsági kiadvány készült, és elindul egy fotópályázat is, Kecskemét bringás szemmel és autós-bringás barátság témakörökben. A megújuló Bem-Kuruc körforgalomhoz közvetlenül kapcsolódva egy kerékpáros oktatófilm is készül a közeljövőben. Ezek a bringás fejlesztések és szemléletformáló programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen üljenek kerékpárra, erősödjön a helyi kerékpáros civil és egyesületi élet és talán éppen Kecskemétről fognak kikerülni a következő évtized nagy kerékpáros bajnokai.