TdH 2019

Díjat kapott a Tour de Hongrie-n készült fotó

Halmágyi Zsolt elismerése


Harmadik alkalommal rendezi meg október elején a budapesti Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amelynek felvezetőjeként fotópályázatot hirdettek. Az egyik díjazott a csíkszeredai Halmágyi Zsolt, aki a Tour de Hongrie során készítette felvételét, amelynek címe: Összhang és lendület.Október 2-án és 3-án rendezik meg Budapesten, a Testnevelési Egyetem új Központi épületében a III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát. „A magyar és angol nyelvű nemzetközi tudományos rendezvény célja, hogy ösztönözze újabb kreatív ötletek megvalósulását és innovációvá válását a sportban. Az esemény apropóján a LikeGroup főtámogatásával hirdették meg a Testnevelési Egyetem fotópályázatát a II. Németh Ferenc-díjért, ennek célja többek között a magyar sportfotózás erejének bemutatása” – olvasható a kiírásban.

A képeket egy öttagú zsűri bírálta el, amelynek döntése alapján a konferencia rendezvényének helyet adó Testnevelési Egyetem Központi épületében összesen negyven pályázati képet mutatnak be. A képek egy részét a rendezvényt követően további egy hónapig a Testnevelési Egyetem Aulájában lehet megtekinteni.

A Hazai rendezésű világverseny legjobb fotója kategóriájában az első díjat Csudai Sándor – Telitalálat című, vívó témájú fotója érdemelte ki, a második díjazott a csíkszeredai Halmágyi Zsolt – Összhang és lendület című fényképe, a harmadik díjazott pedig Szaniszló Róbert – Góóóól című fotója lett.

Halmágyi Zsolt fotója a Hortobágyon készült az idei Magyar Kerékpáros Körversenyen, a Tour de Hongrie-n. A csíki fotósnak az idén ez a harmadik díja: korábban megkapta a Magyar Sportújságíró Szövetség nívódíját, majd a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány által meghirdetett fotópályázaton lett nyertes a csíkszeredai húsvéti ételszentelésről készült fotója.

Forrás: Székelyhon, Dobos László írása