TdH 2019

Dina Márton és a yorkshire-i 285 kilométer

Hajrá, magyarok!


„Először nézek szembe ilyen komoly távval” – nyilatkozta Dina Márton a napokban zajló UCI országúti világbajnokság vasárnapi felnőtt országúti mezőnyversenyének brutális, 285 kilométeres távjáról. A sportág legrangosabb „egynaposán” a Kometa Cycling Team profija, az idei Tour de Hongrie összetett versenyének második helyezettje képviseli majd a magyar színeket.A Leeds városából rajtoló útvonal 180 kilométeres első szakaszán jó néhány komolyabb emelkedő (Kidstones, Buttertubs, Grinton Moor) is vár majd a mezőnyre, amely ezeket követően érkezik be a harrogate-i körpályára, amelyet hét alkalommal kell majd bejárni.„Keményen edzettem az utóbbi hetekben annak érdekében, hogy jó állapotban legyek a világbajnokságra. Az utolsó másfél hétben három olyan edzésem is volt, amely hat óránál hosszabb ideig tartott – nyilatkozta Dina Márton. – Most úgy érzem, ez már a határaimat feszegeti. Még egyeztetnem kell Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal, hogy miként nézünk szembe a versennyel, de talán az lehet a cél, hogy egy szökés részese legyek.”

A Tour de Hongrie teljes szervező csapata szurkol a magyar versenyzők sikeres világbajnoki szerepléséért.

A Kometa Cycling Team közleményéből megtudtuk, hogy Dina Márton nemcsak a magyar válogatott, hanem az Alberto Contador Alapítvány részéről is az egyetlen képviselő lesz a vasárnapi viadalon, de az U23-asok küzdelmeiben másik három versenyző is képviseli a spanyol csapatot, kedden, az egyéni időfutamversenyben az olasz Antonio Pupiio, a pénteki mezőnyversenyben pedig a luxemburgi Michel Ries és az olasz Stefano Oldani.Szurkolj az Eurosport segítségével!


Az Eurosport sportcsatorna minden nap figyelemmel kíséri a világbajnokság eseményeit. Számunkra az első igazán fontos világbajnoki szám a kedden 11 órakor rajtoló U23-as egyéni időfutam lesz, amelyben Peák Barna és Valter Attila áll rajthoz. A pénteki U23-as mezőnyverseny közvetítése – itt Peák Barnabás, Valter Attila, Fetter Erik, Karl Ádám és Dina Dániel indul – 15:00 órakor kezdődik az Eurosporton. Vasárnap pedig jó korán, 9:30-tól mutatják a férfi mezőnyversenyt, amelyben a Kometa Cycling Teamnél tekerő Dina Mártonért lehet szurkolni.Forrás: Kometa Cycling Team, Eurosport