Tdh 2020

Ilyen lesz a 2020-as Tour de Hongrie

Interjú Eisenkrammer Károllyal


Mennyire jó, hogy májusra került a 2020-as Tour de Hongrie? Tényleg van esély arra, hogy World Tour-csapatok induljanak? Egyáltalán, mi a távlati cél, és képesek leszünk megugrani az elég magasra tett lécet?Többek között ezekről a kérdésekről, és persze a jövő évi magyar kör várható útvonaláról beszélgettek az Eurosport magyar munkatársai péntek este Eisenkrammer Károllyal, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnökével, aki elárulta, hogy miért került új időpontra a verseny, miért jó ez nekünk, mennyire befolyásolta a szakaszok tervezését a budapesti Giro-rajt, és melyek voltak azok a World Tour-csapatok, amelyek szinte azonnal jelentkeztek a 2020-as Magyar Körversenyre.A teljes interjú:
Ahogy a beszélgetés során is elhangzik, a jövő évi Tour de Hongrie útvonalbemutatójára várhatóan február első felében kerül sor, szóval viszonylag hamar megismerhetjük majd a szakaszokat. A 2020-as magyar körverseny május 13-án kezdődik, tehát két nappal azután, hogy a Giro mezőnye elhagyja Magyarországot. Az öt szakaszból álló – és főleg az ország keleti felén zajló – verseny május 17-én ér véget, de szinte biztosan nem Budapesten.

Az útvonalról még keveset tudni, viszont az újítások miatt az egyértelmű, hogy nem Siófokon (és valószínűleg nem egy prológgal) kezdődik a jövő évi magyar kör...

Forrás: Hosszabbítás