TdH 2021

Ivan Basso: Az álmunk valóra válik

Készül az Eolo-Kometa


„Ez a csapat az álmunk valóra válása. És most kezdődik a móka...” – így fogalmazott a sportág olasz legendája, a kétszeres Giro d’Italia-győztes Ivan Basso, az Eolo-Kometa ProTeam sportmenedzsere.„Ez a csapat az, amiért teljes erőmmel tekertem, mint amikor egy ellenfelemet üldöztem, aki megszökött. De ez nem is csapat, hanem egy globális kezdeményezés” – fűzte hozzá a menedzser, aki büszke rá, hogy végre másoknak is megmutathatja a csapatot, amelyről álmodozott, s amelynek immár neve és megjelenése is van.Az Eolo-Kometa meze 2021-ben


„Ez a pillanat egy megérkezésé, s egyben egy új rajtvonal, ahogyan ez mindig megtörténik a kerékpársportban. Amikor nyersz, rögtön arra kell gondolnod, mit tegyél, hogy újra nyerni tudj. Amikor veszítesz, akkor pedig arra, hogy máris újra tudd kezdeni. A kerékpáros sohasem áll meg, s egy sportvezető sem teheti meg. Mert ilyen most a világunk, amíg azon gondolkodnál, hogyan kellene megcsinálni, valaki más már csinálja is...”Az Eolo-Kometa ProTeam hetven fős stábja már 2020 végén megkezdte a közös munkát, s első éves ProTeamként szép reményekkel kezdi majd meg a szezont: Alberto Contador és Ivan Basso csapatának jó esélye van rá, hogy meghívást kap a májusi Giro d’Italiára, s akár egy másik idei Grand Tourra is.Az Eolo-Kometa részt vesz a május 12-én rajtoló Tour de Hongrie-n is. Sok szállal kötődik egymáshoz a klub és a Magyar Körverseny, 2018-ban a mi viadalunk volt az akkor még kontinentális csapatként működő egyesület számára a „Tour de France”, amelyen rögtön egy szakaszgyőzelemmel kezdett, Matteo Moschetti révén. Contador és Basso is eljött a magyarországi debütálásra, ahogyan azóta is minden évben versenyez nálunk a Kometa Team. A klub 2019-ben Dina Mártont, tavaly Fetter Eriket igazolta le a magyar tehetségek közül, Marci rögtön egy Tour de Hongrie összetett második helyezéssel tette le a névjegyét, Erik pedig tavaly a Tour de l’Ain nyitónapján sprintelt együtt Roglicékkal, tizenkilenc esztendősen. Most mindketten tagjai az újdonsült olasz ProTeamnek.„A munka folytatódik, és egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy újra versenyezzek. Jelenleg a csapatommal edzőtáborozok, ahol nem csak az edzés a fő cél jelenleg. Sok tesztet, vizsgálatot végeztünk a tábor elején, illetve napi szinten vannak előadásaink és megbeszéléseink. Az ábra azt mutatja, jó úton haladok. Maga az új csapatprojekt szuper, és már-már lélegzetelállító! Rengetegen dolgoznak körülöttünk, hogy nekünk csak a munkánkra kelljen koncentrálni. Úgyhogy minden adott a további fejlődésre” – írta közösségi oldalán Fetter Erik. Dina Márton pedig a legfrissebb videóban beszél a csapat céljairól.
Egy biztos: a kerékpársport magyar rajongói májusban mindenképpen jól járnak: ha Dina Marci vagy Fetter Erik helyet kap az Eolo-Kometa Giro-sorában, újabb magyar bringáso(k)ért szoríthatunk egy nagy körversenyen. Ha nem, akkor egészen biztosan láthatjuk őket hazai pályán, egy igazi nagy csapat színeiben!

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor.


A 2021-es Tour de Hongrie csapatai


TREK-Segafredo (amerikai) World Team
Team BikeExchange (ausztrál) World Team
Team Jumbo-Visma (holland) World Team

EOLO-Kometa (olasz) Pro Team
Mazowsze Serce Polski (lengyel) Continental Team