TdH 2020

Karl Ádám lehet a válogatott első embere

A kapitány bizakodó


Nyolc World Tour-csapat, nyolc Pro Team és négy kontinentális klub mellett a magyar országúti válogatott is ott lesz a 2020-as Tour de Hongrie rajtjánál Debrecenben.A 2018-as Tour de Hongrie legjobb magyar versenyzői: Dina Márton (balról), Valter Attila és Karl Ádám


Dér Zsolt szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: a legjobb magyar kerékpárosok saját csapataikban indulnak, ezért az amatőr versenyzőket felvonultató válogatott várhatóan Karl Ádámot fogja segíteni a sprintekben.

„Az első ötbe kerülés Dina Márton részéről reális, láttuk, hogy képes volt Alejandro Valverdéékkel mozogni” – utalt Dér Zsolt arra, hogy a Kometa-Xstra hegyimenője a január végi Trofeo Serra de Tramuntana spanyolországi egynaposon kilencedik lett egy rendkívül erős mezőnyben, azonos idővel a másodikként befutó 2018-as spanyol világbajnokkal. Dina Márton olyan riválisokat utasított maga mögé, mint például a 2018-as Vuelta a Espanán második spanyol Enric Más.

A szakvezető jó szereplést vár a Mitchelton-Scott színeiben induló Peák Barnabástól is, akit támogat majd az ausztrál World Tour-sor, valamint Kusztor Pétertől, aki a Novo Nordisk kapitányaként érkezik.Tavaly a magyar válogatott Lovassy Krisztián révén szakaszgyőzelmet is ünnepelhetett


„Fetter Erik pedig, ha jól bírja a hegyeket, beférhet az első húszba” – fűzte hozzá Dér Zsolt. Kitért rá: az elmúlt években a Magyar Kerékpáros Szövetség és a versenyszervezők a Tour de Hongrie mellett több komoly nemzetközi viadal megszervezésével segítették a hazai kerékpárosok fejlődését, megemlítette például a V4 versenyeket, illetve a júniusban Magyarországra látogató ifjúsági világkupát.

„Ezek, illetve a versenyzők egyre jobb szereplésének gyümölcse, hogy Magyarország felkerült a nemzetközi kerékpáros térképre, bekerült a nemzetközi köztudatba, rengeteg csapat szeretne hazánkban versenyezni és emellett szívesen szerződtetnek magyar versenyzőket is soraikba” – fogalmazott a kapitány.

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Lengyel Péter írása