TdH 2019

Kiemelkedő szereplés a Kometa Cycling Team célja

A spanyol csapat sajtótájékoztatója


Kiemelkedő szereplés a Kometa Cycling Team célja Csapatuk, a Kometa Cycling Team kiemelkedő szereplésében bízik Alberto Contador és Ivan Basso a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.Fotók: Vanik Zoltán


Az első, szerdai szakasz előtti velencei sajtótájékoztatón a spanyol-olasz istálló sportigazgatója, Ivan Basso azzal kezdte, hogy a lehető legerősebb összeállításban szerepelnek a magyar körversenyen, amelyet a Kometa jól kezdett, mivel a keddi prológon öt versenyzője is a legjobb húszban végzett, köztük – a tizennegyedik helyen – Dina Márton.

„Jó látni, hogy a fiatal versenyzők mindent beleadnak, százszázalékos teljesítményt nyújtanak, ez jó képet vetít előre az egész hétre“ – nyilatkozott a korábbi kiváló olasz sportoló, aki reményét fejezte ki, hogy kiemelkedően mennek majd versenyzői az egész viadal során.
Dina Márton teljesítményét. A Kometa friss igazolásaként a magyar kerekes hétfőn találkozott új társaival, s a keddi prológon elért eredménye után szerdán ő viselheti a legjobb magyart illető fehér trikót az első szakaszon.Ivan Bassóval szerdán a velencei rajt után Pilismaróton is találkozhatnak a szurkolók: az AmaTour Pilis keretein belül a vállalkozó szelleműek 14:30-tól nyolc kilométert tekerhetnek a kétszeres Giro d’Italia-győztes klasszissal. Ennek kapcsán elárulta: élvezi ezeket a lehetőségeket, hiszen nemcsak a saját csapatuk fejlesztése a céljuk, hanem a magyarországi kerékpársporté is.

„Néhány éve még a tévében láthattak versenyezni például a Giro d'Italián, most pedig együtt tudunk tekerni, találkozni a prológon vagy épp a mai szakasz előtt szót váltani a Tour de Hongrie-ról“ – mondta Ivan Basso, aki Alberto Contadorral együtt közönségtalálkozót is tartott a rajt előtt.A két-két Tour de France- és Giro d'Italia-, valamint három Vuelta a Espana-diadallal a sportág egyik legnagyobbjának számító spanyol Alberto Contador felidézte Matteo Moschetti tavalyi szakaszsikerét és két dobogós helyezését, ami miatt különösen jó emlékekkel érkezett újra Magyarországra.

„Új és fiatal együttesünk van, magas elvárásokkal“ – mondta Alberto Contador, aki az MTI érdeklődésére megerősítette: a lehetőség arra is megvan, hogy jövőre magyar színekben prokontinentális csapatként rajthoz álljanak a Giro d'Italián, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

„Dolgozunk ezen, kemény munkát kell belefektetnünk, de abszolút nem elképzelhetetlen – fogalmazott. – Szeretnénk, hogy több magyar versenyző is legyen a csapatban, ezért ki fogunk válogatni további fiatal bringásokat, akik csatlakozhatnak hozzánk.“

Hozzátette, az alapoktól fel kell építeni a hátteret, már az ifjúsági és U23-as versenyzőkkel is foglalkozni kell.Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottság elnöke a sajtótájékoztatón elárulta, hogy bár most már a viadalért felel, még mindig versenyzőként álmodik a kerékpársportról. Szavai szerint óriási lehetőség a Kometa jelenléte a magyar fiataloknak, mert néhány éve nem volt igazán jövőkép számukra. Egyben kiemelte Alberto Contador és Ivan Basso szerepét abban, hogy ilyen komoly lehetőségek nyíltak a magyar kerékpársportnak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a nagy meleg miatt versenyzőnként akár tíz kulacsra is szükség lehet a Velence és Esztergom közötti 194 kilométeres szerdai szakaszon, amelyen a Kometa vezetői sprintbefutóra számítanak.

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Lengyel Péter