Hírek

Megjelent a Hív az országút!

Könyv a szerelmünkről


Magyar nyelven, a magyar kerékpársport történetével kiegészítve megjelent Chris Sidwells könyve, a Hív az országút. Mi is benne vagyunk!A sportágról tekintélyes számú kötetet jegyző Chris Sidwells szakíró műve a kezdetektől bemutatja a kerékpár technikai fejlődését, a nagy körversenyek – a Tour de France, a Giro d’Italia és a Vuelta a Espana – kialakulását és megerősödését, a világbajnokság létrejöttét, a leghíresebb egynapos viadalok indulását.

A Hív az országút a kerékpárkörversenyek történetét mutatja be az első 1868-as versenytől, napjainkig. Milyenek voltak az első viadalok velocipéden vagy később, váltó nélküli kerékpáron, rossz, gidres-gödrös úttalan utakon? Miért lettek egyre hosszabb és hosszabb, hegyen völgyön át tartó versenyek? Nos minderre válaszol a könyv!

A kötet kitér a sportág legnagyobb nemzeteire, köztük az olaszokra, belgákra és franciákra, szól az országúti kerékpársport történetének meghatározó személyeiről, így a legnagyobb versenyzőkről Fausto Coppitól Jacques Anquetilen át Eddy Merckxig. Az eredményeken túl képet kapunk azokról a harcokról, drámákról amelyek nemcsak az úton, hanem a csapatokon belül és az egyes személyek között is zajlanak, de szóba kerül az is, hogy alakította a sportág történetét a politika, valamint bemutatja árnyoldalát, a doppingeseteket is.

A könyv magyar kerékpársporttal foglalkozó fejezetét Lengyel Péter szakíró, a Magyar Távirati Iroda munkatársa, a Tour de Hongrie rendszeres helyszíni tudósítója írta, s Vitéz Ágnes fordítását is ő lektorálta.

A Hív az országút kapható a könyvesboltokban, s most kedvezményes áron a kiadónál is.