TdH 2022

Minden nap élőben az M4 Sporton!

Először a Tour de Hongrie történetében


Az idén először végig élőben közvetíti az M4 Sport a jövő pénteken elrajtoló Giro d’Italia országúti kerekpár verseny három magyarországi szakaszát, valamint hazánk legnagyobb körversenyét, a május 11-én startoló Tour de Hongrie-t – jelentette be közleményében az M4 Sport.Budapest, Visegrád és a Balaton-felvidék gyönyörű tájain halad a háromhetes olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia három magyarországi szakasza. A verseny magyarországi etapjait élőben közvetíti a közmédia sportcsatornája május 6. és 8. között. Az első nap 195 kilométeren keresztül Budapestről Székesfehérvár és Esztergom érintésével Visegrádra teker a mezőny. A második nap rövid, mindössze 9,2 kilométeres sprintszakaszon a Hősök terétől a Budai Várban lévő Szentháromság térig halad a verseny, míg a hazai szakasz utolsó napján Kaposvártól Balatonfüredig 201 kilométert megtéve haladnak a versenyzők.


 


A Giro d’Italia után május 11. és 15. között Magyarország legnagyobb körversenyét, a Tour de Hongrie-t közvetíti az M4 Sport. Az idén először minden szakaszt élő közvetítésben láthatnak a nézők. Szerdától vasárnapig összesen 905 kilométert tesz meg a mezőny Csákvárról indulva a Kékestetőig. Mind közül az ötödik szakasz a legnehezebb, a csaknem 184 kilométeres távon három csaknem háromezer méternyi szintemelkedést kell teljesítenie a versenyzőknek.

„Az M4 Sport a csatorna indulása óta elkötelezett híve az országúti kerekpársportnak. A Söprögető Kocsi című podcast mellett évről évre fontos számunkra, hogy az ország legnagyobb körversenyét, a Tour de Hongrie-t is megmutassuk a nézőknek. Ezért is nagyon izgatottak vagyunk, hogy idén először az összes szakaszt, a rajttól a célig élőben közvetíthetjük” – mondta az M4 Sport csatornaigazgatója.„Jó visszanézni arra a folyamatra, ahogyan közösen fejlődtünk minden évben a versennyel. Először összefoglalókat mutattunk be, ezt követően az egyes szakaszokról készítettünk élő közvetítést, és idén először látható végig élőben a Tour de Hongrie összes szakasza” – tette hozzá Székely Dávid.

A Giro d’Italia és Tour de Hongrie közvetítése túlmutat a sporteseményeken: tíz napon át tehát nemcsak izgalmas versenyt láthatnak a nézők, hanem szinte egész Magyarországot bejárhatják az M4 Sport közvetítései által. Május 6. és 8. között a Giro d’Italia magyarországi szakaszai, majd május 11-től 15-ig a Tour de Hongrie a rajttól a célig élőben az M4 Sporton!