TdH 2021

Párizsban járt a Tour de Hongrie küldöttsége

A Tour de France bemutatóján jártunk


A Tour de France útvonal bemutató gáláját október 14-én csütörtökön a párizsi Kongresszusi Palotában tartották meg, az eseményre meghívást kapott a Magyar Országúti Kerékpáros Körverseny, a Tour de Hongrie szervező csapatának küldöttsége is.Fotó: A.S.O.


A Tour de France mellett sok más világhírű eseményt szervező A.S.O. (Amaury Sport Organisation) nevű cég meghívására Eisenkrammer Károly főszervező, Szilasi László versenyigazgató és Balázs Tibor operatív igazgató utazott a francia fővárosba, ahol a gálaműsor megtekintése mellett több fontos találkozóra is sort kerítettek.

„Két fontos küldetésünk közül az egyik a televíziós közvetítések és a műsorok gyártásának témaköre volt. Megbeszéléseket folytattunk az A.S.O. médiajogok értékesítéséért felelős igazgatójával, Cedric Rampelberggel, valamint a közvetítéseinket gyártó Videohouse, illetve az azokat terjesztő Eurosport képviselőivel is” – mondta Eisenkrammer Károly.A Tour de Hongrie kommunikációs partnere, az A.S.O. segítségével évről évre minden korábbinál több televíziós megjelenést tud biztosítani a magyar viadal számára, legutóbb, 2021-ben világszerte, valamennyi kontinensen látható volt a Magyar Körverseny, csaknem 800 millió ember számára vált elérhetővé. Óriási áttörést jelentett, hogy 150 országban élőben közvetítették a Magyar Körverseny szakaszait.2021-ben világszerte 150 országban közvetítették élőben a Tour de Hongrie versenyét


„Emellett ki akartuk használni a lehetőséget, hogy találkozhatunk a legerősebb csapatok, a WorldTeamek vezetőivel is, akiket így személyesen tudtunk meghívni a jövő évi versenyünkre” – tette hozzá a főszervező, aki elárulta: azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy 2022-ben a Tour de Hongrie versenyén a kategóriában lehetséges maximum létszámmal legyenek jelen a WorldTeamek, vagyis a huszonkét induló csapat közül tizenegy a legmagasabb szintről érkezzen hazánkba (2021-ben nyolc WorldTeam mellett kilenc ProTeam, négy kontinentális csapat és a magyar válogatott állt rajthoz az ötnapos viadalon).

A 43. Tour de Hongrie versenyére 2022-ben május 11. és 15. között kerül sor.