TdH 2019

Pontosan követhető lesz a karaván

A NavCenter Kft. különleges rendszerének segítségével percről percre nyomon követhető lesz, merre jár a Tour de Hongrie mezőnye. sss A június 11-én kezdődő Tour de Hongrie nemzetközi mezőnyét 216 jármű kíséri végig az országot átszelő 890 kilométeres távon. Az esemény biztonsága miatt is fontos pontosan tájékozódni a karaván egyes járműveinek helyzetéről, de a sportrajongók is szívesen követik – és az idén követhetik is – merre jár éppen a mezőny…„A NavCenter Kft. egy olyan vállalatcsoport része, amely GPS-rendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozik. A NavCenter 2000 májusában alakult és úttörő szerepet töltött be a műholdas járműkövető rendszerek hazai bevezetésében. Saját fejlesztésű rendszerünk a gépjárművekbe szerelt mobileszközből, valamint az adatok feldolgozását és a térképes megjelenítését szolgáló szoftverből áll. A cégcsoportunk másik fő tagja a Navi-Gate Kft, a Garmin GPS-ek hivatalos vezérképviselete Magyarországon” – tudtuk meg Bagó Bálinttól, a Navcenter marketing menedzserétől.

A cég az idén járműkövetés szolgáltatását kibővítette személykövető szolgáltatással. „A célunk a személykövető eszközünk promotálása mellett a sport támogatása. A személykövető eszközünk megismertetése sportolókkal, akik többnyire magányosan futnak, kerékpároznak és egy fajta biztonságot jelent nekik, illetve szeretteiknek, hogy mindig tudják merre járnak. Az eszköznek több funkciója van, például a pánikgomb, amit ha megnyomunk azonnali riasztást küld az applikációra, koordinátákkal. Ezen kívül mozgásérzékelő is van az eszközben, ha nem mozog, szintén riasztást adhat ki a beállított telefonora. A Tour de Hongrie útvonalát feltöltjük egy publikus térképre, egy világos kék vonallal, majd amint halad a mezőny egy sötétebb kék tracket fog rajzolni, így mindenki látja, hol jár, mennyi van mögötte, illetve előtte. Az eszközök név szerint láthatóak majd a publikus térképen.”

A nyomkövetés a versenyt szervező és kísérő autók követésére fókuszál. A térkép az esemény idején itt lesz követhető: KLIKK IDE!Nem előzmények nélküli ez a szolgáltatás. „Tavasszal már második alkalommal támogattuk az UltraBalaton Hungary eseményét, a felvezető és zárókerékpárosait tettük ki egy publikus térképre is. Gyurkó Péter Kék Álom (országos kék túra) ultrafutása már egy második lépcsőfok volt a szolgáltatásunkban, itt már szakaszonként előre feltöltött útvonalon lehetett követni Pétert. A Tour de Hongrie idején hasonló szolgáltatással találkozhat majd a nagyközönség.”