TdH 2019

Rajt Siófokon!

Kezdődik a 40. Tour de Hongrie


Tizenkilenc csapat 133 versenyzőjének részvételével kedden délután megkezdődik a 40. Tour de Hongrie.A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő elsőkategóriás viadalon 890 kilométer lesz az össztáv. Három korábbi győztes lesz ott a mezőnyben: a 2015-ben első luxemburgi Tom Thill, a 2016-os sárga trikós észt Mihkel Raim, valamint a címvédő olasz Manuel Belletti. Utóbbi remek formában érkezik, a néhány napja végetérő zárt Giro d'Italián négy szakaszt is az első tízben fejezett be, míg a szicíliai körversenyen elsőként zárt a sprinterek vetélkedésében. Idén viszont – a tavalyi versenytől eltérően – lesz klasszikus hegyi befutó, a Kékestetőn záruló szakasz pedig az emelkedőkön jól teljesítőknek kedvez az összetettben.

A magyarokon kívül ilyenből is akad a nevezettek között, hiszen a Neri Sottoli színeiben ott lesz Giovanni Visconti, aki 2013-ban két szakaszt is nyert a Giro d'Italián, két évvel később pedig elsőként zárta a hegyi pontversenyt. A háromszoros olasz bajnok, harminchat éves kerekes várhatóan versenyben lesz a Tour de Hongrie összetett dobogójáért.

A viadal megtekintése mellett az érdeklődők a hét során különböző kísérőprogramokon vehetnek részt. Így például kedden délután 15:20-kor a kétszeres Giro d’Italia-győztes Ivan Basso lesz az első kerékpáros, aki teljesíti a prológ pályáját, szerdán 11 órától a Kometa Cycling Team tulajdonosa, Alberto Contador és a sportigazgató, Ivan Basso tart közönségtalálkozót a velencei rajt előtt, majd ugyanazon a napon az AmaTour Pilis keretein belül a kétszeres Giro d'Italia-győztes olasz klasszissal tekerhetnek együtt a vállalkozó szelleműek.

A verseny minden szakaszát élőben közvetíti az M4 Sport, az Eurosporton pedig a napi összefoglalók mellett a hétvégi két szakaszt sugározzák élőben, több mint 150 országban.

VIP-futam rajt: 13:30, Siófok, Víztorony
Ünnepélyes csapatbemutató: 14:20
Prológ rajt: 15:20
TV: M4Sport (élő) 16:00; Eurosport2 (összefoglaló) 22:00