TdH 2019

Tour de Hongrie a Ma Reggelben

Szurkoló iskolások


Az M1 reggeli műsorának vendége volt Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője. Az apropó: az idei Magyar Körversenyt szerte az országban remek hangulatban várták, ennek persze előzménye is volt, a szervezők a PontVelem stábjával együtt igyekeztek bevonni az oktatási intézményeket is, amelyek nagy számban képviseltették magukat az utak mentén.
Az interjút a képre kattintva tekinthetik meg


A szervezők négy díjat is átadnak, a nyereményjáték fődíjait – egy-egy kerékpárt – a Magyar Kerékpáros Körverseny egyik szakaszhajrájának helyszínén, a kápolnásnyéki Halász-kastélynál adta át Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője és L. Simon László országgyűlési képviselő. Az Év Bringás Tanára címet 2019-ben Czuppon István, a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, valamint Molnár Péter, a Pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola igazgatója nyerte el.

Díjaztunk két iskolát is: a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola és a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola száz-százezer forintos támogatásban részesül. Fontos kiemelni, hogy a Tour de Hongrie idején történő mozgósításra húsz helyi partneregyesületet is támogatott a Vuelta Kft., összesen hárommillió forint értékben, s egy rendkívül népszerű rajzpályázat (amelyen egymillió forint értékben lehetett kerékpárokat nyerni) is segítette a Magyar Körverseny népszerűsítését.

Köszönjük mindazoknak, akik ebben a segítségünkre voltak, s bízunk benne, hogy jövőre ismét együtt dolgozhatunk a kerékpársport népszerűsítéséért. Köszönjük!